Last news in Fakti

19 Февруари, 2024 20:21 1 079 3

Илиан Илиев: Непредизвикани грешки ни доведоха до загубата

  • лудогорец-
  • черно море-
  • футбол

Трябваше да победим на всяка цена, заяви старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев

Илиан Илиев: Непредизвикани грешки ни доведоха до загубата - 1
Снимка: БГНЕС

Старши треньорът на Черно море (Варна) Илиан Илиев смята, че отборът му е загубил с 1:3 от Лудогорец днес заради непредизвикани грешки в защита, както и заради прекомерно емоционални реакции на неговите играчи, предаде БТА.

Варненци, които преди кръга бяха еднолично начело, сега слизат на 3-о място с по-лоши директни показатели, макар три отбора да имат по 45 точки – Лудогорец, ЦСКА-София и Черно море.

Черноморци поведоха в резултата с гол на новото попълнение Даниел Мартин още в 8-ата минута, но преди края на полувремето бяха инкасирали три в своята врата.

"Мисля, че точно изравняването не оказа влияние. Допуснатите елементарни втори и трети гол оказаха много по-голямо въздействие. Просто малко повече се подведохме по емоциите, а трябваше да играем както през второто полувреме - повече с акъл. Ако искаш да се бориш за горно класиране, не трябва да допускаш голове както втория и третия", започна Илиев.

След това се спря на плана за игра: "Ние започнахме така, както искахме, но непредизвиканите грешки за втория и за третия гол спряха нашия устрем. Може би ако бяхме намалили в началото на второто полувреме, когато имахме ситуации за това, щяхме да вкараме напрежение в мача. Но в такива мачове срещу подобни противници трябва да играем по-умно. Искам да благодаря между впрочем и на нашите фенове, които не спряха да ни подкрепят пълни 90 минути. Но емоциите от резултата в някакви моменти ни подведоха".

Треньорът не каза нито дума за съдийството, макар да имаше сериозни резерви преди мача от назначението на Волен Чинков. Реално гостите могат да имат претенции за евентуален наказателен удар за фаул на вратаря Серджио Падт срещу Андреас-Кристиан Калкан. Илиев обаче беше попитан дали липсата на важни фигури в отбрана като Даниел Димов и Влатко Дробаров се е отразила.

"Не бих хвърлил вината върху определени състезатели, ние затова сме отбор, група, всеки да влезе и да се представи на ниво. Ето, още 4-5 човека от нашата школа влизат во отбора постепенно. Казах, че много се подведохме по емоцията и по резултата. В някои моменти – при втория гол в нашата врата, застанахме неправилно в защита. След това дойде и третия. Не можем толкова рано да се прибираме и да пазим резултата от 20-ата минута".

"Мачът го изиграхме както исках в големи периоди, но малките ситуации го решиха. Ако искаш да се бориш за челно класиране, не може да се допускат такива грешки. Когато не побеждаваш, няма добри моменти да срещнеш този или онзи противник. С ЦСКА ще се стараем да се представим по по-добър начин в сравнение с днес", завърши националният треньор, който води и родния си клуб.

Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев остана доволен от спечелените три точки.

"Мачът беше малко нервен през първото полувреме, имаше напрежение, но успяхме да вкараме три гола. Второто играхме по-спокйоно, повече владеехме топката, имахме и още ситуации за гол, не успяхме да вкараме, но това няма значение.

На всяка цена трябваше да победим, а още повече имаме и мач със Сервет, затова имаше повече напрежение. Но въпреки това постигнахме една добра победа.

Гледам моя отбор и искам това, което сме начертали, да го постигнем.

Успяхме да накажем грешките на Черно море. Доволен съм, имаме играчи с добра класа.

За Чочев още е рано, но той е много опитен играч и няма да му е необходими много време да се адаптира към нашия стил на игра", коментира Дерменджиев пред "Диема Спорт".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.