Last news in Fakti

24 Февруари, 2024 08:46 1 008 0

Почетино преследва успех над Ливърпул във финала за Купата на Лигата

  • челси-
  • ливърпул-
  • финал-
  • почетино-
  • клоп

Срещата е в неделя

Почетино преследва успех над Ливърпул във финала за Купата на Лигата - 1
Снимка: БГНЕС

Мениджърът на Челси Маурисио Почетино вярва, че финалът в турнира за Купата на Лигата срещу Ливърпул, който е в неделя, идва в най-подходящия момент за неговия отбор. Според аржентинеца резултатите на "сините" от последните седмици показват, че в тима най-полсе се вижда така чаканият прогрес. През последната година и половина лондончани претърпяха пълна промяна на състава си след идването на американския собственик Тод Бьоли, но успехите все още липсват - "сините" са в средата на таблицата във Висшата лига, не участват в Европа и този финал е възможност за тях да спечелят първа купа в ерата Бьоли, предава БТА.

И докато Ливърпул е разкъсван от сериозни кадрови проблеми, то при Челси те намаляват, а освен това тимът постигна победи над Астън Вила и Кристъл Палас и направи равенство с шампиона Манчестър Сити в последните си три двубоя.

"Ще трябва да се справим с контрола върху определени моменти в мача в неделя. Но мисля, че последните седмици доказаха, че се намираме във възходяща линия. Имаме чудесна инерция и резултатите ни ни изпълват с увереност. Наясно сме, че ни предстои битка. През първата част от сезона точно това бе нещото, което ни липсваше", посочи аржентинският мениджър.

Той бе попитан и ще се отрази ли по някакъв начин поражението с 1:4 от Ливърпул на "Анфийлд" само преди няколко седмици, на което Почетино отговори, че "ситуацията в момента е коренно различна".

Според Юрген Клоп точно настоящите кадрови проблеми на Ливърпул правят Челси фаворит в предстоящия мач.
"Клоп е достатъчно умен. Той е наясно, че във финал може да се случи всичко. Ако те не са фаворит в мача, то и ние не сме. За мен обаче Ливърпул е фаворитът. Те имат опита и през последните осем години играха в много и всякакви финали. За нас това е нещо ново. За много от играчите това е първи финал изобщо. Това прави съперника ни фаворит, но и аз на мястото на Клоп бих казал, че шансовете са 50:50", обясни Почетино.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА