15 Януари, 2014 14:28 1 417 0

Започна европейското по фигурно пързаляне

  • фигурно пързаляне-
  • будапеща-
  • анна афонкина

След по-малко от месец, на 6 февруари, ще се проведе пък първото състезание по фигурно пързаляне от игрите в Сочи

Започна европейското по фигурно пързаляне - 1
Снимка: БТА/ AP

Днес в унгарската столица Будапеща започна европейското първенство по фигурно пързаляне. Генералната репетиция за игрите в Сочи може да даде отговор на много въпроси, свързани с разпределението на медалите на предстоящата Олимпиада.

Между 1992 година във Франция и 2006 в Торино европейските състезатели, подсилени от мощта на Русия, за взели 16 от 21 златни медала по време на зимните олимпийски игри, припомня „Yahoo sports“.

България ще прати състезатели в три категории. Шампионката на страната ни Анна Афонкина приключи участието си още в първия ден на надпреварата. Афонкина не успя да се класира за волната програма, завършвайки на 14-о място в подреждането.

Манол Атанасов ще се бори за престижно място при мъжете, а Елизавета Макарова и Лери Кенчадзе ще се състезават при спортните двойки. 

След по-малко от месец, на 6 февруари, ще се проведе пък първото състезание по фигурно пързаляне от игрите в Сочи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА