Last news in Fakti

21 Януари, 2014 15:00 1 428 1

Краят на една легендарна кариера

  • ди натале-
  • удинезе-
  • италия

Антонио Ди Натале ще се пенсионира след края на сезона

Краят на една легендарна кариера - 1
Снимка: АП/БТА

Легендарният нападател на Удинезе Антонио Ди Натале обяви, че след края на този сезон в серия "А" ще прекрати футболната си кариера.

Новината дойде от самия футболист след домакинската загуба на "фриуланите" от Верона с 1:3 в мач от 18-тия кръг на италианското футболно първенство.

"Аз вече реших, че в края на сезона ще завърша кариерата си", каза 36-годишният футболист след края на срещата, цитиран от Туто Меркато.

Ди Натале бе голмайстор на италианското футболно първенство през 2010 и 2011 година съответно с 29 и 28 гола.

През 2010 година бе определен за играч на годината в Италия. Ди Натале остава и най-добрият реализатор в историята на Удинезе със 191 гола.

„Боли ме от критиката, защото съм вкарал повече голове за "фриуланите", отколкото пъти съм вечерял с жена си. Грижа ме е за Удинезе, защото това не е само клуб, това е моето семейство", допълни нападателят.

Ди Натале носи екипа на този клуб от 2004 година.

Италианският голмайстор стартира професионалната си кариера в Емполи през 1996 г. Между 1997-1999 г. играе за кратко под наем в Иперцола, Варезе и Виареджо.

До 2004 г. с екипа на Емполи изиграва 159 шампионатни мача, в които отбелязва 48 гола.

След изпадането на Емполи в Серия Б преминава в Удинезе, отбелязвайки 112 гола в 228 шампионатни мача до края на сезон 2010-11. Една славна кариера, която пълни срцата на всеки фен на Удинезе, а и на италианския национален отбор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 0 Отговор