24 Януари, 2014 16:53 1 073 0

България в четвърта урна на жребия за Евро 2016

  • българия-
  • евро 2016-
  • жребий-
  • четвърта урна-
  • квалификации

Квалификациите ще се проведат от 7 септември 2014 година до 13 октомври 2015

България в четвърта урна на жребия за Евро 2016 - 1
Снимка: БТА/ AP

УЕФА обяви урните за предстоящия жребий за квалификациите за европейското първенство по футбол, което ще се проведе във Франция през 2016 година. България попадна в четвърта урна, а жребият ще бъде изтеглен в Ница на 23 февруари.

Носителите на трофея Испания очаквано са в първа урна. 53 отбора ще се борят за 23 места, за първи пък и Гибралтар попадна сред тях. Тимовете са разпределени в шест урни.

Държавите са разпределени според коефициента си, натрупан от световното през 2010 година, квалификациите за европейското от 2010 до 2012 г., както и квалификациите за Мондиала в Бразилия.

Ще бъдат изтеглени девет групи – осем по шест отбора и една с пет тима. В по-малката група ще попадне домакинът Франция, който се класира директно за форума. Мачовете на „петлите“ няма да участват в класирането, а ще се броят за контроли.

Победителите, както и завършилите на второ място в групите тимове ще се класират директно за финалите във Франция. Най-добрият трети отбор също ще се присъедини към тях. Останалите осем трети тимове ще участват в баражи на разменено гостуване, за да бъдат определени последните четири участника на Евро 2016, на което за първи път ще има 24 отбора. Вижте и урните:

Урна 1: Испания, Германия, Холандия, Италия, Англия, Португалия, Гърция, Русия, Босна и Херцеговина

Урна 2: Украйна, Хърватия, Швеция, Дания, Швейцария, Белгия, Чехия, Унгария, Ейре

Урна 3: Сърбия, Турция, Словения, Израел, Норвегия, Словакия, Румъния, Австрия, Полша

Урна 4: Черна гора, Армения, Шотландия, Финландия, Латвия, Уелс, България, Естония, Беларус

Урна 5: Исландия, Северна Ирландия, Албания, Литва, Молдова, Македония, Азербайджан, Грузия, Кипър

Урна 6: Люксембург, Казахстан, Лихтенщайн, Фарьорски острови, Малта, Андора, Сан Марино, Гибралтар 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА