Last news in Fakti

26 Януари, 2014 20:09 1 019 0

Обзор на 4-я кръг в турнира за ФА Къп

  • обзор-
  • фа къп-
  • 1/8-финалите

Фаворитите продължават напред в надпреварата

Обзор на 4-я кръг в турнира за ФА Къп - 1
Снимка: БТА/AP

4-я кръг от турнира за ФА Къп допусна минимален брой изненади. Фаворитите от елита взеха своето и ще се сблъскат на 1/8-финалите в 2 големи дербита "Сити-Челси" и "Арсенал-Ливърпул".

Арсенал-Ковънтри 4:0

Отборът на Арсенал прегази с 4:0 Ковънтри.

Два гола през първото полувреме отбеляза немския национал Лукас Подолски, който показа, че навлиза във форма след продължителното лечение на контузия. Нападателят се разписа след асистенции на своите сънародници Месут Йозил и Пер Мертезакер.

Дежурният голмайстор Оливие Жиру направи резултата класически в 84-ата минута, а испанецът Санти Касорла довърши съперника с четвърто попадение в края на мача.

Победата е седма поредна за възпитаниците на Арсен Венгер във всички турнири. Във вторник "артилеристите" гостуват на Съндърланд в междинен кръг от Висшата лига.

Уотфорд-Сити 2:4

Манчестър Сити бе близо до голям провал срещу представителя на Чемпиъншип Уотфорд, но все пак победи с 4:2 и също се класира за осминафиналите на турнира. Тимът на Мануел Пелегрини бе абсолютен фаворит за победата, но на полувремето резултатът бе сензационното 2:0 за гостите.

Фернандо Форестиери откри резултата в 21-та минута с удар по земя, а малко по-късно Трой Дийни завърши добра комбинация на гостите.

След почивката обаче домакините се вдигнаха на щурм. Първо звездата Серхио Агуеро намали резултата след час игра, а в 78-та минута отново той изравни. Три минути преди края Сити стигна до пълен обрат с гол на Александър Коларов, а в допълнителното време Агуеро оформи своя хеттрик.

Челси-Стоук Сити 1:0

Отборът на Челси пък се разправи със Стоук Сити с 1:0 на "Стамфорд Бридж" в последния мач от кръга.

Оскар реализира единственото попадение в 27-ата минута на двубоя след страхотно изпълнение от пряк свободен удар и класира "сините" за 1/8-финалите на надпреварата.

Победата на лондончани можеше да бъде далеч по-изразителна, но на два пъти гредите спасяваха гостите, а Лампард и Ето'о направиха пропуски пред вратата на Бегович, който също се намеси добре в няколко ситуации.

В крайна сметка Челси резултатът се запази същият и до края на срещата, но това се оказа напълно достатъчно за продължаването на Челси

Възпитаниците на Моу пък зарадваха своя наставник, празнуващ днес 51-я си рожден ден.

Борнемут-Ливърпул 0:2

Отборът на Ливърпул се класира за петия кръг на ФА Къп, след като победи Борнемут като гост с 2:0 с попадения на Виктор Моузес и Даниел Стъридж.

Мениджърът на "мърсисайдци" Брендън Роджърс реши да заложи на силен състав за двубоя с тима от Чемпиъншип, като Стъридж, Суарес, Джерард, Коутиньо и Хендерсън започнаха от първата минута.

"Червените" играха прибрано, като оставиха инициативата на домакините и стигнаха до своето след контраатаки. Резултатът бе открит от Виктор Моузес в 26-ата минута, когато
нигерийският национал се разписа с точен изстрел по земя.

През втората част упражнението се повтори, като играчите на Борнемут доминираха, а тези на Ливърпул стигнаха до гол. Суарес изведе добре Стъридж, който не сбърка сам срещу вратаря на домакините и оформи крайното 2:0.

До края "мърсисайдци" опазиха вратата си и пропуснаха няколко добри възможности да стигна до нов гол, но в крайна сметка се класираха за петия кръг на турнира.

Бирмингам-Суонзи 1:2
Болтън-Кардиф Сити 0:1
Саутхемптън-Йовил 2:0
Съндърланд-Кидърминстър 1:0
Саутенд-Хъл Сити 0:2
Стивънидж-Евертън 0:4

Отборите от Премиърлийг - Хъл, Суонзи, Кардиф, Саутхемтън, Евертън и Съндърланд също не допуснаха изненади в своите мачове и отиват напред.

Шефилд Юнайтед-Фулъм 1:1
Уигън-Кристъл Палас 2:1

Фулъм продължава със слабото си представяне във всички турнири. Отборът на Димитър Бербатов този път не съумя да победи третодивизионния Шефилд Юнайтед в мача си за ФА Къп.

Българинът дори не бе в групата на своите, но неговите съотборници достатъчно се изложиха след като направиха реми 1:1 и ще се наложи да преиграват мача на своя "Крейвън Котидж".

Домакините поведоха още в 31-ата минута чрез Крис Портър и доминираха почти през цялата първа част.

Второто полувреме пък започна с лек натиск на тима от Премиът лийг, а впоследствие въпреки че домакините останаха и с човек по-малко - в 52-ата минута, Фулъм успя едва да върне гола за равенство.

Това се случи след оппадението на Уго Родайега в 75-ата минута на срещата, а след това и гредата спаси Шефилд след удар на Сендерос.

Дарън Бент пък направи фрапантен пропуск на празна врата в последните минути на двубоя. И така - ново разочарование за Фулъм и преиграване.

Друга изненада донякъде бе и отпадането на Кристъл Палас, който загуби при гостуването си на Уигън с 1:2.

Ето и останалите резултати от кръга:

Хъдърсфийлд-Чарлтън 0:1
Порт Вейл-Брайтън 1:3
Рочдейл-Шефилд Уензди 1:2

Жребият за 1?8-финалите изправи един срещу друг Арсенал, който приема Ливърпул на "Емиратс" и Манчестър Сити, който ще домакинства на Челси в двата суперсблъсъка от следващата фаза.

Двубоите трябва да си изиграят на 15 и 16 февруари.

Ето и всички двойки:

Манчестър Сити - Челси
 

Шефилд Юнайтед/Фулъм - Нотингам Форест/Престън

Арсенал - Ливърпул

Брайтън - Хъл Сити

Кардиф Сити - Уигън

Шефилд Уензди - Чарлтън

Съндърланд - Саутхемптън

Евертън - Суонзи


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА