Last news in Fakti

29 Януари, 2014 11:00 604 0

Саутхемптън спря Арсенал, Фулъм пак се дъни

  • арсенал-
  • саутхемптън-
  • фулъм

Юнайтед също печели при дебюта на Хуан Мата

Саутхемптън спря Арсенал, Фулъм пак се дъни - 1
Снимка: БТА

Отборът на Арсенал срещна затруднения при гостуването си на Саутхемптън и стигна само до 2:2.

"Артилеристите" губеха на полувремето с 0:1 след гол на Хосе Мигел Фонте, но след почивката стигнаха до пълен обрат с попадения на Оливие Жиру и Санти Касорла в рамките на четири минути между 48-ата и 52-ата.

Радостта на Арсенал обаче трая само две минути, тъй като Адам Лалана отново възстанови равенството. Играчите на Арсен Венгер бяха пренавити да спечелят двубоя, но това доведе само до изгонването на Матио Фламини в 80-ата минута, което допълнително утежни ситуацията за неговите съотборници.

В крайна сметка до нови голове не се стигна и "артилеристите" останаха на чело във Висшата лига, но с преодолима преднина от преследвачите Манчестър Сити и Челси, които имат предстоящи мачове съответно срещу Тотнъм в Лондон и с Уест Хем на "Стамфорд Бридж".

В друг ранен мач от междинния кръг във Висшата лига Манчестър Юнайтед спечели срещу Кардиф като домакин с 2:0. Точни за успеха бяха Робин ван Перси и Ашли Йънг.

Дебют за "червените дяволи" направи Хуан Мата и дори успя да запише асистенция. Ветеранът в състава на Юнайтед Райън Гигс пък записа своя мач №800 за тима.

Същият резултат 2:0 бе фиксиран и на двубоя между Суонзи и Фулъм. "Лебедите" спечелиха битката през втората част, когато Джонджо Шелви и Чико Флорес вкараха в мрежата на Стекеленбург.

Димитър Бербатов започна като титуляр, но не успя да направи нищо запомнящо се на терена за 83 минути игра. Българинът дори има вина за втория гол на Суонзи, след като изпусна Чико при изпълнение на фаул. Бербатов бе заменен в края от Муамер Танкович, който записа дебют за Фулъм.

Равенство пък бе фиксирано на двубоя между Нюкасъл и Норич. Двата тима завършиха при резултат 0:0.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА