Last news in Fakti

6 Февруари, 2014 12:24 992 0

Хауърд: В ЦСКА беше шокиращо!

  • хауърд-
  • цска-
  • заплати

Бившият играч на ЦСКА оплю клуба

Хауърд: В ЦСКА беше шокиращо! - 1
Снимка: bcfc.com
Вече бившият играч на ЦСКА Брайън Хауърд явно е изживял кошмарен период в България. Англичанинът вече разтрогна договора си с "армейците", но в интервю за "Бирмингам Мейл" разкри, че финансовата ситуация в клуба е била повече от отчайваща.
 
"Бях щастлив, че през лятото имах различни възможности от различни клубове, но си помислих, че искам предизвикателство, може би нещо различно. Това, което ми предложиха като заплати от ЦСКА бе първото нещо, което ме впечатли, няма за какво да лъжа. Помислих си "това е чудесно!" ЦСКА също бе шанс да играя в голям клуб, който се бори за титлата и може да спечели нещо, а също и шанс да играя в Европа.
 
Когато отидеш там обаче, нещата не са такива, каквито са записани в договора, и качеството на футбола не това, което са ти обещавали да бъде", коментира Хауърд и все пак намира и положителна страна.
 
"Това е бе съвсем нова, трудна ситуация, но все пак това е опит и гледам да извлека положителното. Станах психически по-силен. Оценявам го", допълва англичанинът.

"Когато подписах, първо трябваше да се наложа в отбора, който имаше девет поредни победи. В момента, в който спреш да получаваш заплати, става трудно. В последните мачове не играх, защото знаех, че се връщам в Англия и не исках да се контузя.

Това е така с всички играчи там. Много е тъжно. Всеки ден преди тренировка имаш среща, на която се говори за заплати и пари. Така не се живее. Всеки ден си проверяваш сметката, а те ти обещават "утре", "утре". Първата дума българска дума, която научих бе "утре". Там всичко се случва утре. Те го приемат.
 
Бях там с Мамади Сидибе. Той е играл осем години в Стоук Сити. Просто недоумявахме какво се случва. Той е играл 12 години в Англия. Аз съм играл тук през цялата си кариера и това просто ни шокираше. В момента той също прекратява договора си. При него ситуацията обаче е различна. Той може да прекрати кариерата си, на години е, а и заради контузиите. Той ще си потърси правата във ФИФА и ще ги съди за всяко едно пени. Аз обаче исках просто да намерим някакво решение, тъй като имах нужда да продължа да играя", казва още Хауърд, който след напускането си на ЦСКА подписа с Бирмингам. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА