Last news in Fakti

6 Февруари, 2014 18:36 724 0

Левски пада, Литекс бие в контролите

  • левски-
  • литекс

Божинов дебютира за "сините" с попадение

Левски пада, Литекс бие в контролите - 1
Снимка: БТA

Левски загуби с 2:4 от третия в чешкото футболно първенство Теплице в контрола, играна днес в Ормидия (Кипър). Дебют за "сините" направиха Пламен Крумов и Валери Божинов, а старши треньорът Тони Здравков не можеше да разчита заради грипно заболяване само на Цветан Генков и на Аймен Белаид, който все още се лекува в София.

Чехите се възползваха от несработения състав на Левски и откриха резултата в 11-ата минута. След грешка на Ларсен Туре, последва центриране по земя в наказателното поле на Левски, от точката на дузпата Чаич засече за 1:0.

Валери Божинов изравни на празна врата в 19-ата минута. Голът е първи за него с екипа на Левски. Бившият национал получи идеален пас от Туре и трябваше само да уцели вратата.

Втора грешка в защита на „сините" позволи на Теплице отново да поведе в резултата. Точен в 26-ата минута за 2:1 бе Вуш на празна врата.

През втората част Левски беше по-активния отбор, но не успяваше да създаде голови положения.

Така се стигна до 70-ата минута, когато чехите реализираха за 3:1. Вуш проби отляво и върна към точката на дузпата, където Чаич вкара втория си гол в мача през куп от играчи.

Малко по-късно Теплице получи дузпа след агресивен шпагат на Пламен Димов и резервата Литсинги подпечата резила на „сините" - 1:4.

Все пак в края на мача Шуменския Деко - Мирослав Иванов направи поражението малко по-почетно с гол от пряк свободен удар.

Отборът на Литекс пък продължава успешната си серия в Анталия с нова победа. "Оранжевите" победиха с 2:1 Ягодина, който е носител на Купата на Сърбия и трети във временното класиране на западните ни съседи.

Момчетата на Загорчич имаха надмощие през целия мач, но големите пропуски ги лишиха от по-изразителна победа. Четири пъти ловчанлии излизаха ек на ек срещу вратаря на Ягодина, но не успяха да вкарат.

Петър Златинов увенча силното си завръщане след контузия с гол и няколко перфектни паса, а в герой на срещата се превърна 18-годишният талант Георги Минчев, забил победния гол в последната минута.

До 15-ата минута "оранжевите" имаха две отлични ситуации за гол, изработени от Станислав Манолев. Първо ударът на национала бе избит от голлинията, а малко след това той бе намерен прецизно от Петър Златинов, но стреля  покрай гредата. Вместо да поведат обаче, ловчанлии допуснаха съперника да открие резултата в 17-ата минута, когато с топовен шут от двайсетина метра  Якимовски се разписа.

В 23-ата минута Литекс стигна до нова стопроцентова ситуация. Златинов с хитър пас изведе Том фронтално срещу вратаря, но бразилецът стреля в аут. Класата на плеймекъра Златинов пролича и десет минути по-късно, когато той асистира на Миро Мнаолов, но таранът не можа да преодолее стража на сърбите. До края на полувремето  Том имаше още един шанс да изравни. Кариоката открадна топката от отбраната, напредна, но би над напречната греда.

Литекс влезе в мача агресивно и след почивката. Манолев опита силата на удара си от дистанция, но вратарят изби. В 55-ата минута Момчил Цветанов нахлу в пенала и бе повален, а за опитен играч като Златнов не бе проблем да вкара за 1:1.

В 77-ата минута и юношата Георги Минчев можеше да порази мрежата с глава след центриране на Златнов. В последната минута на мача младокът от Академията Минчев донесе победата за ловчанлии с майсторки гол. Той показа завидно хладнокръвие и технично прехвърли противниковия страж  за 2:1.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА