Last news in Fakti

25 Май, 2024 23:05 2 474 3

Голям ден за българския спорт!

  • българия-
  • успехи-
  • спортни-
  • художествена гимнастика-
  • формула 3-
  • волейбол-
  • атлетика-
  • плуване-
  • конен спорт

В рамките на днешния ден България записа доста големи спортни успеха

Голям ден за българския спорт!  - 1
Снимка: БГНЕС

В рамките на днешния ден България записа доста големи спортни успеха.

Стиляна Николова стана Европейска шампионка по художествена гимнастика на първенството в Будапеща! 18-годишната Николова представи изключително силно всичките си четири композиции и събра 143.750 точки (35.700 на обръч, 37.200 на топка, 36.050 на бухалки, 34.800 на лента).

Никола Цолов спечели първа победа във Формула 3! Той завърши първи в спринтовото състезание за Гран при на Монако, четвърти кръг за сезона в автомобилната надпревара. Цолов потегли от полпозишън и запази първото място през цялото време до финала, като бе най-бърз в 23-те обиколки по улиците на Монте Карло с време 59:09.511 минути.

Националният ни отбор по волейбол записа хубава победа с 3:1 гейма над САЩ в Лигата на нациите! Това бе и първи успех на Джанлуиджи Бленджини като национален треньор на нашите. От трибуните бурно аплодираше Любомир Ганев, президент на федерацията.

Към тези успехи добавяме и:

Българският ансамбъл по художествена гимнастика завоюва европейска титла на първенството в Будапеща. Момичетата на Весела Димитрова и Ясена Стойнева в състав Камелия Петрова, Магдалина Миневска, София Иванова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева изиграха по много добър начин композицията си с пет обръча и получиха най-високата оценка на този уред - 39,150! С ленти и топки българките отново бяха безкомпромисни и получиха оценка от 34,850.

Три медала спечелиха до момента българските атлети на Балканиадата в Измир (Турция). Първи сметката на България откри Божидар Саръбоюков в скока на дължина. Александра Начева постигна най-силния резултат в кариерата си в тройния скок за сребърен медал на Балканиадата. 22-годишната пловдивчанка, която преди шест години стана световна шампионка за девойки под 20 години с 14.18 метра, заслужи второто място в Турция. Тихомир Иванов спечели третия медал за България в Измир през днешния ден, след като извоюва бронза в скока на височина с резултат 2.15 метра.

Габриела Георгиева спечели в надпреварата на 200 метра гръб при жените от Международния турнир по плуване "Купата на кмета" - Гран при Бургас.

Радомир Стоянов спечели бронз на Европейското първенство по борба до 23 години в Баку (Азербайджан).

Националният отбор на България за жени поведе в класирането след първия ден на Световната купа по естетическа гимнастика в Будапеща.

Десислава Миланова с кобила Казента постигна трета победа в изпитанието Gold Tour на Световната купа по конен спорт-прескачане на препятствия на конна база "Фригопан" край пловдивското село Царацово.

В материала са използвани цитати от БТА.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12343211

    6 0 Отговор
    Успех на всички!
  • 2 Българин

    3 4 Отговор
    Всичко това е благодарение на дългогодишните грижи, които лично полага нашият пръв партиен и държавен ръководител, г-н Генерал Бойко Борисов! Тези победи са чудесен подарък за неговата голяма изборна победа след две седмици!
  • 3 Тони

    3 0 Отговор
    Всички подкрепяме Никола Цолов и му желаем от все сърце един ден да стигне до Формула 1. Дано се намери и спонсор който да застане зад това талантливо момче !