8 Юни, 2024 16:03 1 893 16

Александър Везенков не е в плановете на Сакраменто за следващия сезон

  • александър везенков-
  • сакраменто-
  • раздяла-
  • плановете-
  • нба-
  • баскетболист-
  • баскетбол

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков и Сакраменто Кингс са пред раздяла

Александър Везенков не е в плановете на Сакраменто за следващия сезон - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков и Сакраменто Кингс са пред раздяла. Според информация на един от водещите баскетболни журналисти в Европа - Матео Андреани, "кралете" ще се опитат да трансферират крилото в друг отбор по време на летния трансферен прозорец, съобщава sportal.bg.

Ръководството на Кингс е информирало Везенков, че той не е в плановете на клуба за следващия сезон. Приоритет на бившия играч на Олимпиакос ще е да остане в НБА, намирайки си друг тим за новата кампания.

Везенков има още една гарантирана година от своя договор, който подписа през миналото лято. След края на сезон 2024/25 българинът има заложена опция, според която отборът му ще решава дали да го задържи.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мда

    18 0 Отговор
    По-добре първи на село, отколкото последен града.
  • 2 Урко

    26 0 Отговор
    Затова пък той е в плановете на спортните пишман журналисти у нас за отличието "спортист на годината 2024"
  • 3 ХАХАХА

    18 1 Отговор
    ХАХАХА ама при таквиз постижения ,цяла пролет ни занимавахте с тях и въх мале супер Везенков аут ,ХАХАХА! А приятелката ,която фръкнала при супер мена как е ? Сега дали няма да се окаже ,че може и без нея ? ПарЕте приключиха.
  • 4 💀💀💀👺👽👽

    15 1 Отговор
    Че тоя играли в някой мач все на резервната скамейка . Поне това съм чел когато се пише за него.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 мани беги

    6 3 Отговор
    ония там си пробутват все 4ернилките от колежите ... много по-добре им излиза да създават тия кадри и после да ги ползват в нба ... затова европейци там не виреят ... броят се на пръстите на 1 ръка все ... там дори местните белуги трудно могат да влезнат ... не че нeгроците са мно по-добри ... по-евтини са и отначало са непретенциозни ... лесно спечелват стипендии 4eрнилките ... белуги никъде не щат ... не разбрахте ли, че от десетилетия има бяло робство

    Коментиран от #8

  • 7 Файърфлай

    8 0 Отговор
    Сашо Везенков е явление в БГ баскетбола.Но го яхнаха ,,разбирачите,, и го направиха по-велик от Лари Бърд и Дирк Новицки.А той не е.И сега се започва една....жалка история.
  • 8 Ицо

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "мани беги":

    Не си прав, има много успели бели играчи, както американски, така и европейски. Лука Дончич и Никола Йокич са пресни доказателства. Просто са по-талантливи.

    Коментиран от #10, #16

  • 9 Стига сте го яли бе!

    6 3 Отговор
    Наше момче е. Силен, слаб, не му дадоха и време да играе. Важното е да чувства че народа му е с него. Ако ние не го подкрепяме, кой да го подкрепи? Освен това те го гледаха цял сезон в Европа. Просто тъмния треньор не му даде време да се докаже.

    Коментиран от #11

  • 10 мани беги

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ицо":

    много по-талантливи са евро баскетболистите, които отиват там но се дава път на 4ернилките ... знам че има европейци там, но на пръсти се броят все ... от началото на 90те следя нба :) мно добре виждам колко европейци има, колко техни бели има ... о4ерниха я тая бяла игра :) тва стана ... тая игра не е само скок-подскок и да може да забиваш ... 4ернилска му рабта :) там е превърнато в цирк, шоу, забивки, сблъсъци ненужни, но американеца се кефи на тва шоу и пуканки с шейк и сламка

    Коментиран от #14

  • 11 мани беги

    4 3 Отговор

    До коментар #9 от "Стига сте го яли бе!":

    ми той колкот пъти игра, беше най-добрия ... 4ернилките видяха това и не му позволяват да ги измести ... играл съм я тая игра в спортната ни зала през 90те и ги знам баскетболистите, че трудно приемат конкуренция ... тя първо се изразява все в ръстта! после в уменията и изобщо кофти среда си е :) мно завист има ... във волейбола преминах после, но и там е същото, но бяха малко по-интелигентни :) представям си там сред тия бедни 4ернилки ква злоба и завист е към нащо момче :)
  • 12 Мунчо

    2 2 Отговор
    във сащ играят във бг гледат
  • 13 Перо

    3 0 Отговор
    Везенков е закупен като резеврва и повече не е нужен, не е играл нито един пълен мач! От време на време го пускат за няколко минути и това е всичко! Трябваше да мисли, преди да отиде в НБА!
  • 14 Пенчо

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "мани беги":

    Е да, и избраха Йокич за MVP, дето е антипод на атлетичност и атрактивност/шоу. Комплексарски истории са тва да се оправдаваш с расизъм. Що мислите, че треньорите там са глупави ? Вижте драфта сега как ги гледат под лупа.
  • 15 Гунчо

    3 0 Отговор
    Скъсахте се да го рекламирате, а човекът показа, че не е в състояние да играе американски баскетбол на високи обороти. Много малко са европейските играчи, успяли в САЩ. Везенков е за провинцията - Кипър, Гърция, Македония.

    Спомнете си за бацето, дето сега бачка в Кауфланд - провали се за по-малко от един сезон, попадайки в италиянски футболен отбор от класа - Парма. И оттам нататък тотално се срина.
  • 16 Просто е

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ицо":

    Югославия е била,е и ще бъде явление в баскетбола.Както ние сме в щангите,борбата,художествената гимнастика . Корените са си корени.