Last news in Fakti

17 Февруари, 2014 15:30 812 0

Обзор на последния кръг от Примера дивисион

  • атлетико мадрид-
  • реал мадрид-
  • барселона-
  • примера дивисион-
  • класиране-
  • резултати

Тимовете от върха победиха своите противници

Обзор на последния кръг от Примера дивисион - 1
Снимка: БТА/АР

24-тият кръг на Примера Дивисион предложи много емоции на любителите на испанския футбол. Грандовете Барселона и Реал Мадрид записаха убедителни успехи срещу своите противници. Атлетико Мадрид също се върна на пътя на победите и отново нещата на върха станаха напечени. 

Ето и всички резултати от този кръг: 

Елче - Осасуна - 0:0

Елче завърши наравно 0:0 у дома срещу Осасуна в първия мач от 24-ия кръг в испанското първенство.
 
Двата отбора имат равен актив от по 26 точки и са над зоната на изпадащите в Примера дивисион. Осасуна създаде по-добрите положения за гол пред противниковата врата, но добрата игра на стража Тоно попречи на гостите да се разпишат в срещата. 

Атлетико Мадрид - Валядолид - 3:0

Атлетико Мадрид спря серията си от 3 поредни загуби във всички турнири, след като победи Валядолид с 3:0 у дома и си върна увереността преди сблъсъка с Милан от Шампионската лига. Дюшекчиите паднаха на два пъти от градския съперник Реал, а между тези срещи ги победи и Алмерия в първенството, като те не успяха да вкарат нито един гол в двубоите. 

Головата суша обаче приключи много бързо този път. Още в 3-ата минута Габи изпълни бърз свободен удар и намери Раул Гарсия на границата на наказателното поле и полузащитникът реализира 8-ия си гол в първенството и 14-и във всички турнири. Само 2 минути след това халфът се превърна в асистент, като този път изведе Диего Коста и бразилецът прехвърли излизащия напред вратар, за да удвои преднината. Попадението бе под №21 в Лигата за нападателя.

В 74-ата минута Годин засече центриране от корнер, за да оформи класическия успех, с което Атлетико достигна границата от 60 точки, докато противникът му остава в зоната на изпадащите с 21. 

Леванте - Алмерия - 1:0

Леванте постигна първа победа от три мача насам, след като спечели с минималното 1:0 домакинството си срещу Алмерия.

Единственото попадение в срещата вкара ветеранът Давид Барал, разписал се в 62-ата минута след пас на Ел Жар. Със спечелените три точки домакините събраха 32 и се изкачиха до осмата позиция във временното класиране.
 
След четвъртата си последователна загуба далеч от дома пък отборът на Алмерия остана на 4 точки от опасната зона, с 25 точки от 24 изиграни мача.

Барселона - Райо Валекано - 6:0

С два гола на Лео Меси Барселона разгроми Райо Валекано с 6:0 в мач от 24-я кръг на испанската Примера Дивисион, игран на стадион "Ноу Камп". Каталунците играха много амбицирано и не намалиха оборотите през целия мач, което спомогна за големия резултат. Те започнаха още във втората минута с ранен гол на Адриано, а Меси удвои с елегантно прехвърляне на вратаря.

В началото на второто полувреме Барса мушна два бързи гола чрез Алексис и Педро, като особено втория бе след много красива колективна атака. В средата на полувремето Меси вкара втория си гол след асистенция на Алексис.

Доброто настроение в лагера на домакините бе подхранено и от завръщането в игра на Неймар, който влезе като резерва през второто полувреме. И в края на мача той се разписа с много зрелищен удар от далеч.

Така след този резултат Барселона остана на върха в Испания, докато Райо е на предпоследната позиция.

Виляреал - Селта Виго - 0:2

Селта записа първата си победа на “Ел Мадригал” в Примера дивисион, след като в мач от 24 кръг се наложи с 2:0 като гост на Виляреал. 2 минути преди края си срещата беше прекъсната за около 25 минути при резултат 1:0 в полза на гостите от Виго, след като на терена беше хвърлена граната със сълзотворен газ. Такива по принцип се използват от испанската полиция за разпръскване на безредици.

Играчите на двата отборя видимо пострадаха от ефекта на газа и съдията Давид Фернандес Борбалан прекъсна двубоя. Заради инцидента “жълтата подводница” е застрашена от наказание, което може да варира от глоба в размер на 600 евро до лишаване от домакинскво и санкция от 30 000 евро.
 
В 83-ата минута Фабиан Ореяна даде аванс на гостите. Чилийският национал с глава засече центриране на Алекс Лопес от фаул. Това беше четвъртият му гол в Примера дивисион. В четвъртата минута на добавеното време Нолито гарантира победата на тима си с точно изпълнение на пряк свободен удар, при който топката влезе в горния ъгъл на вратата на Хуан Карлос.

Гранада - Бетис - 1:0

Гранада прекъсна серията си от три поредни загуби и спечели с 1:0 у дома срещу Бетис в мач от 24-ия кръг на испанското първенство. В 31-ата минута Франсиско "Пити" Медина се възползва от дълъг пас и реализира гола на победата на стадион "Лос Карменес". Двата отбора зъвършиха двубоя в намален състав. В 80-ата минута резервата на домакините Дани Бенитес беше отстранен с директен червен картон заради фаул срещу Хосе "Ноно" Делгадо.

В последните секунди на срещата Антонио Амая от севилския тим получи второ официално предупреждение и също се прибра по-рано в съблекалните.
 
Гранада вече се намира на 6 точки над зоната на изпадащите с актив от 27 точки на 12-ата позиция.
Бетис остава на последното 20-о място в Примера дивисион с едва 14 точки. "Зелено-белите" не са печелили в последните 12 двубоя.

Хетафе - Реал Мадрид - 0:3

Реал Мадрид бе безапелационен и във втория си мач без Кристиано Роналдо и постигна класическа победа с 3:0 като гост на Хетафе в мач от 24-я кръг на испанската Примера Дивисион, игран на стадион "Колизеум Алфонсо Перес". Гостите бяха по-добрият отбор от първата до последната минута и можеха да победят с дори по-голяма разлика.

Намиращият се във феноменална форма Хесе Родригес откри резултата още в 5-та минута след страхотен диагонален удар. В средата на полувремето Карим Бензема удвои резултата след асистенция на Анхел ди Мария. През второто полувреме Лука Модрич оформи крайния резултат с хубав удар извън наказателното поле.

Така тимът на Карло Анчелоти отново се изравни на върха на класирането с равни точки с Атлетико Мадрид и Барселона.

Атлетик Билбао - Еспаньол - 1:2

Еспаньол победи с 2:1 като гост Атлетик Билбао. Серхио Гарсия (6) и Диего Колото (65) донесоха успеха на Еспаньол. Карлос Гурпеги се разписа за баските в 56-ата минута. Така домакините допуснаха нова загуба на новия "Сан Мамес", след като преди няколко седмица претърпяха поражение от Атлетико Мадрид за Купата на краля.

Въпреки загубата Атлетик остава на четвъртата позиция. Еспаньол заема десета позиция с 32 точки.

Севиля - Валенсия - 0:0

Севиля и Валенсия направиха 0:0 в последния двубой от неделната програма на Примера Дивисион.

Двата тима не успяха да си отбележат попадение на "Рамон Санчес Писхуан", а тимът на Унай Емери бе този, който бе по-близо до трите точки. Андалусийци играха почти цяло полувреме с човек повече, след като Рикардо Коста бе изгонен пет минути след подновяването на играта. В 63-а минута пък Иван Ракитич пропусна дузпа.
 
До края на двубоя Севиля не успя да намери път към вратата на Диего Алвес, а в продължението на двубоя Денис Чришев от състава на домакините също бе изгонен за втори жълт картон за симулация.
 
С това равенство Севиля прекъсна серия от три последователни поражения в Примера Дивисион, а Валенсия това бе пети пореден мач без загуба при Хуан Антонио Пици.
 
Двата тима имат равен брой точки по 32 и заемат седма и девета позиция в класирането, като по-напред е Валенсия заради по-добрите си показатели.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА