Last news in Fakti

9 Юни, 2024 12:18 635 1

Обединеният отбор на Спешъл Олимпикс България завоюва златни медали по обединен баскетбол 5х5 за жени

  • спешъл олимпикс-
  • българия-
  • жени-
  • златни медали-
  • 5х5-
  • баскетбол

Това се случи в сръбския град Зренянин, където българките победиха тима на Босна и Херцеговина

Обединеният отбор на Спешъл Олимпикс България завоюва златни медали по обединен баскетбол 5х5 за жени - 1
Снимка: Спешъл Олимпикс България

Обединеният отбор на Спешъл Олимпикс България завоюва златни медали в своята дивизия на първия по рода си турнир по обединен баскетбол 5х5 за жени. Това се случи в сръбския град Зренянин, където българките победиха тима на Босна и Херцеговина с 9:6, пишеbgbasket.com .

Българският отбор се класира на финала след победи срещу втория тим на Сърбия с 8:2 и този на Босна и Херцеговина с 12:2.

„Победната игра на нашите състезателки с интелектуални затруднения с подкрепата на техните партньори демонстрира вдъхновяващата и обединяващата сила на баскетбола.“, споделя Тина Димитрова, ръководител на делегацията в Сърбия и мениджър на Академик Пловдив.

„Поздравявам спортистите на Спешъл Олимпикс за тяхната непримиримост и борбеност по пътя към спортните постижения. Те са източник на въхновение и пример, който всички трябва да следват. Благодаря на треньорите и семействата на атлетите за подкрепата, която им оказват, защото тя е безценна“, сподели Министърът на младежта и спорта Георги Глушков в поздравителен адрес към Спешъл Олимпикс България. Той е първият българин, играл в NBA.

Турнирът се организира от Спешъл Олимпикс Сърбия, Министерство на спорта на Република Сърбия и Община Зренянин с подкрепата на Спешъл Олимпикс Европа/Евразия и има за цел да насърчи развитието на баскетбола за жени с интелектуални затруднения.

Осем отбора се състезават за първото място в своята дивизия – Спешъл Олимпикс България, Сърбия, Сърбия 2, Черна гора, Португалия, Румъния, Литва, Босна и Херцеговина.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха

    4 1 Отговор
    Народа изперка и ще имаме все повече злато в тези дисциплини.