Last news in Fakti

17 Юни, 2024 23:58 1 625 13

Автогол даде успешен старт на Франция

  • франция-
  • австрия-
  • евро 2024-
  • мбапе-
  • старт-
  • мач

За първи път в кариерата си Килиан Мбапе изведе Франция с капитанската лента на голям форум

Автогол даде успешен старт на Франция  - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Франция победи с 1:0 Австрия в двубой от група "D" на Европейското първенство. Защитникът Максимилиан Вьобер си отбеляза автогол в 38-ата минута, с което даде трите точки на "петлите".

За първи път в кариерата си Килиан Мбапе изведе Франция с капитанската лента на голям форум. Маркюс Тюрам и Усман Дембеле му помагаха основно в атака. В редиците на Австрия направи впечатление отсъствието от стартовия състав на Марко Арнаутович.

Двата отбора се хвърлиха смело в двубоя, като австрийците изобщо нямаха намерение само да се отбраняват. Даже изнесената им игра напред позволи на Мбапе да се окаже на върха на контраатака на "петлите", но не уцели вратата. Това се случи в 9-ата минута. Три минути по-късно пък включване на Тео Ернандес също завърши с опасен, но неточен шут.

Футболистите на Рангник продължаваха спокойно да се справят с опитите на французите да наложат някакво превъзходство. Така те достигнаха до първия си "златен шанс". Това се случи в 36-ата, когато Кристоф Баумгартнер се озова сам срещу вратаря на противника, но Менян показа класа и спаси.

Отговорът на Франция беше светкавичен - попадение за 1:0 в тяхна полза в 38-ата минута. В случая се стигна до автогол на Вьобер след центриране на Мбапе.

Втората част започна с инцидент, при който Гризман беше изблъскан от Вьобер и си удари главата в едно от странични пана, в резултат на което получи кръвотечение.

Футболистите в червени екипи се опитваха да натискат и в 55-ата позволиха на Мбапе отново да се възползва от пространствата в защита. Този път капитанът на французите излезе очи в очи с вратаря, но стреля в аут.

Момчетата на Дешан рязко вдигнаха темпото след час игра и в рамките на няколко минути стигнаха до три положения чрез Гризман, Кунде и Тюрам.

Австрийците все пак стигнаха до нов сериозен шанс за гол - в 78-ата, когато Баумгартнер отново беше изпуснат, но и този път Менян не му позволи да реализира. В случая стражът на Милан се хвърли опасно в крака на съперника и отнесе сериозен удар.

Малко преди края Мбапе се оказа с разбит нос, след като се удари в рамото на Кевин Дансо при борба за висока топка. Той дори беше заменен за финалните минути, а резултатът остана непроменен.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 защо

    0 1 Отговор
    институт по геофизика
  • 2 защо

    7 0 Отговор
    тате тате - българия добри ли сме на европейското
    - не сме падали и няма да паднеме - от 30 години не са падали нито на световни нито на европейско
    - еее те мн добри тате - като порастнеш ще разбереш - като гледам до тогава няма да са падали
  • 3 Бегай

    12 2 Отговор
    "Франция" 🐒
  • 4 ФънФън

    12 2 Отговор
    пародия на съдия, френска подлога, безсмислено е да се гледа .......
  • 5 защо

    10 2 Отговор
    пълен цирк - първото положение на австрия - вратаря избива в ъглов - аут свири съдията
    - гола толкова нарочно - това не може да е случаен автогол - вместо гола - австрия трябваше да бие ъглов по това време
  • 6 Аве

    13 3 Отговор
    Същински макарончовци, добре че австрийците сами се биха!
  • 7 Невероятно слаба

    8 3 Отговор
    Франция и с един играч повече . Съдията си свиреше за тях и при няколко положение им отпусна чудесни бонуси.
    Ако Австрия не си беше вкарала автогол нещата щяха да бъдат съвсем различни но и те пред вратата на Франция са безпомощни като деца от детската градина. Не знам докъде ще стигнат тези два отбора. Съдията е
    испанец но корените му са на отсрещния африкански бряг .
  • 8 az #СВО

    9 1 Отговор
    Франция проля кръв на терена /колко символно, с оглед на действията й в Каледония и бивша Украйна/ и пак не успя да вкара гол...
  • 9 много ги бутат съдиите тия от

    11 0 Отговор
    Африканция като укро певец на евровизия .Всички знаят че не ставаш ама шефа е казал че ти ще отидеш командировка в чужбина
  • 10 Жаба Кикерица

    5 1 Отговор
    Африка ще стане ли ЕВРОшампион !?
  • 11 ЛегнаЛангеЛ

    4 2 Отговор
    Франсетата са посредствен като игра отбор. Иначе с ПРЕголямо самочувствие и маниери на СУПЕРзвезди !
    Дано не продължат !
  • 12 ЛаТераЛен ТУУЛ

    5 1 Отговор
    Това ли са прехвалените франсета ! ?
    Та те са по-черни , отколкото добри , бе !
  • 13 Перушинов

    7 2 Отговор
    Слаб отбор са "Франция ". Но, както винаги, имат късмет и съдия