Last news in Fakti

18 Юни, 2024 13:53 661 1

Английски футболен фен бе депортиран от Евро 2024

  • английски-
  • фен-
  • депортиран-
  • евро 2024-
  • сбиване-
  • мач

39-годишният мъж от Болтън е бил задържан след сбиване

Английски футболен фен бе депортиран от Евро 2024 - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Английски футболен запалянко бе депортиран от Евро 2024. Причината за това стана участието му в сблъсъците между англичани и сърби, които се случиха часове преди неделния мач в Гелзенкирхен между националните отбори на двете страни от група "С" на континенталния шампионат.

39-годишният мъж от Болтън е бил задържан след сбиването. При инцидента седем сръбски ултраси също са арестувани. От германската полиция са отнели паспорта му и са постановили моменталната му депортация от страната. Той се е прибрал снощи в Манчестър, където е задържан още на летището.

Запалянкото ще трябва да се явява всеки ден в съда за подписка, а също така ще отговаря и за нарушаване на закона за футболното хулиганство.

"Строго ще накажем всеки един английски фен, който създава проблеми в Германия. Работим в сътрудничество с германската полиция. Имаме и наши екипи, които са разположени около зоните с английски граждани. Подобни хулигански действия подкопават имиджа на страната ни. Нека всички заедно имаме един прекрасен футболен празник. Благодарим за бързата реакция на колегите от полицията в Гелзенкихрен, която е спряла по-сериозен инцидент", казаха с официално съобщение английските власти. Борбата с футболното хулиганство е една от основните цели на домакините на Евро 2024.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 взели парите фрг и англия доволни

    1 1 Отговор
    чарли и кейти по доволни , победили сърбите . сърбите бяха по малко . тях ще ги депортират също . уличното хулиганство е известно от уличните банди в лондон и париж 30 те години . отиваш да травмираш другия , да му правиш телесна повреда поне средна . да го ограбиш и заплашиш да го убиеш . не е хулиганство . криминално нападение е . често с бокс , нож . а на клипа с стол . умаловажават нарочно . ужким нищо не било станало .