10 Юли, 2024 20:05 1 128 0

Баскетболният ЦСКА се сбогува с елитната лига

  • баскетболният-
  • цска-
  • заявка-
  • участие-
  • нбл-
  • национална баскетболна лига

„Армейците“ не са подали заявка за участие през следващия сезон в първенството в родния елит

Баскетболният ЦСКА се сбогува с елитната лига - 1
Снимка: БГНЕС

Отборът на ЦСКА отново се сбогува с елита на българския баскетбол, само след два сезона в Националната баскетболна лига. „Армейците“ не са подали заявка за участие през следващия сезон в първенството в родния елит, пише sportal.bg.

Срокът за подаване на документи беше удължен до днес (10 юли), а тимът който беше воден от Росен Барчовски не успя да намери спонсор, който да осигури участието му в лигата.

Финансовото състояние на "червените" се влоши още в началото на тази година, като тогава тимът напуснаха две от звездите на отбора - Кейлъб Уесън и Брендън Йънг.

„Армейците“ се завърнаха в НБЛ през лятото на 2022 г., след като преди това отсъстваха от елита 13 години. В клубната витрина личат 12 титли на България и 17 купи на страната. „Червените“ имат и един трофей в ББЛ А група.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА