Last news in Fakti

28 Февруари, 2014 00:01 812 0

Тотнъм не се даде на Днепър и стигна до обрат

  • лига европа-
  • тотнъм-
  • днепър-
  • ювентус-
  • валенсия

Съперник на Лудогорец в следващата фаза ще е испанският Валенсия

Тотнъм не се даде на Днепър и стигна до обрат - 1
Снимка: БТА/ AP

Английският Тотнъм не се предаде без бой и успя да заличи гола на чужд терен в мача реванш срещу Днепър Днепропетровск на 1/16-финалите в Лига Европа, побеждавайки с 3:1. Украинците, които триумфираха у дома преди седмица с 1:0, поведоха и на „Уайт Хард Лейн” малко след началото на второто полувреме.

Ериксен обаче изравни в 56-ата минута, а Адебайор даде преднина на „шпорите” малко по-късно. Отново Адебайор вкара в 69-ата минута за 3:1, с което класира тима от Лондон за осминафиналите в надпреварата. Там Тотнъм ще се изправи срещу португалския Бенфика.

Италианският шампион Ювентус победи като гост Трабзонспор с 2:0 и с общ резултат от двете срещи 4:0 също продължава напред. Точни за „бианконерите” бяха Артуро Видал и Пабло Освалдо през първото полувреме. На осминафиналите възпитаниците на Антонио Конте ще се изправят срещу сънародниците си Фиорентина, които елиминираха датския Есберг.

Испанският Валенсия не успя да победи Динамо (Киев), но се класира за следващата фаза, след като в първата среща вкара два безответни гола. „Прилепите” ще мерят сили с българския шампион Лудогорец, който елиминира Лацио.

Вижте всички резултати от двубоите в Лига Европа, започнали в 22:05 часа българско време:

Тотнъм (Англия) – Днепър Днепропетровск (Украйна) 3:1
Трабзонспор (Турция) – Ювентус (Италия) 0:2
Лион (Франция) – Черноморец Одеса (Украйна) 1:0
Фиорентина (Италия) – Есберг (Дания) 1:1
Генк (Белгия) – Анжи (Русия) 0:2
Валенсия (Испания) – Динамо Киев (Украйна) 0:0
Бенфика (Португалия) – ПАОК (Гърция) 3:0
АЗ Алкмаар (Холандия) – Слован Либерец (Чехия) 1:1


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА