16 Юли, 2024 20:19 1 262 10

Димитър Пенев: Винаги сме се уважавали

  • димитър пенев-
  • национален отбор-
  • футбол

Днес Пеневата чета има тържество по случай 30 години от най-големия успех на "лъвовете"

Димитър Пенев: Винаги сме се уважавали - 1
Снимка: БГНЕС

Селекционерът на българския национален отбор, стигнал до бронзовите медали на Световното първенство в САЩ през 1994 г., Димитър Пенев заяви пред Sportal.bg, че уважението между футболистите винаги го е имало.

Днес Пеневата чета има тържество по случай 30 години от най-големия успех на "лъвовете".

"Смятам, че след тези успехи, които сме постигнали преди 30 години, уважението винаги го е имало. Тези хора са защитавали България. Всеки един от тях е усмихнат, поздравяват се с всички и това е едно голямо уважение за българския спорт, не само за футбола.

Не може да не се сещат за нас, че ние сме били една бригада заедно. Ние имахме правата да бъдем техни треньори и допринесохме за българския футбол, след като постигнахме успехи на Европейски и Световни първенства", каза Пенев.

Легендарният български футболист Наско Сираков сподели своите чувства и емоции по повод 30-годишнината от Световното първенство през 1994 година.

"Не сме били разединени, за да се обединяваме," коментира Сираков.

"Изпитвам удоволствие да съм сред тези хора," добави Сираков, говорейки за своите съотборници и приятели от онези велики дни.

Той допълни, че изминалите 30 години са изминали като един момемнт, изпълнени с много вълнуващи и незабравими спомени и успехи.

Тридесет години след историческото участие на България на Световното първенство през 1994 година, един от главните герои Емил Костадинов изрази своето огромно вълнение от събирането на всички футболисти от онзи славен състав.

"Чувството е прекрасно, че сме събрали всички футболисти," сподели Костадинов, подчертавайки колко е важна тази среща за целия отбор.

Костадинов, който остава в сърцата на българските привърженици с много специални и незабравими мигове, подчертава, че най-топлият му спомен е попадението срещу Франция през 1993 година, чрез който България успя да се класира на Световното първенство.

Легендата Красимир Баълков заяви, че това е най-щастливият момент за него след успеха с националния отбор.

"Искам да кажа на всички, че най-щастливият момент след Световното, е днешният, тъй като отново сме всички заедно и недоразуменията са изчистени. Това е пример за нашите политици. Нека да погледнат и да си вземат поука.

Идеята за фондацията дойде, след като няколко от футболистите се разболяха от коварна болест. Правим го с благотворителна цел, като искаме да съберем средства не само за националите, а и за млади и талантливи футболисти. Надявам се да бъдем подкрепени. Няма да спрем дотук. Най-важното обаче е да имаме подкрепа от хората. Искаме фондацията да остане и след нас", заяви Балъков.

Йордан Лечков, който донесе победата над Германия с гол с глава, подчерта значението на колективния успех и силата на отбора. "Най-важен е успехът на колектива," заяви Лечков, добавяйки, че е радостно да се събират отново.

"Добре е, че се събираме, дано и занапред да го правим. Няма значение какво е било преди, важното е че сега сме заедно," каза Лечков. Той сподели, че за първи път е гледал мача срещу Германия от преди 30 години.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    2 2 Отговор
    Някога Да Но Сега Едва Ли е Така
  • 2 А бе да питам

    5 2 Отговор
    За тоя ли Ицата беше казал; "покрай нас и той стана треньор"?
  • 3 1234

    4 3 Отговор
    уважавахме ти тогава, сега вече сте убийците на футрбола в България
  • 4 Перо

    5 0 Отговор
    От тогава не сме се класирали никъде! Ще живеем със спомени от половин век, а какъв е финансовия разход за това време! Джендъризмът уби и футбола и другия спорт!
  • 5 Софийски

    4 1 Отговор
    Огладняхте и се събрахте.От години ви слушаме как се псувате и обиждате.
  • 6 Факт

    3 1 Отговор
    Докога полуграмотни олигофрени като този ще бъдат въртяно из медиите
  • 7 Име

    2 1 Отговор
    Абсолютни смешници!
  • 8 Лечков

    0 0 Отговор
    Пак беше ,,модна икона,, с шарена ризка..
  • 9 Ний ша Ва упрайм

    0 0 Отговор
    беше време на обединение народно веселие възход щуро време. На радка пиратка, мойте сини прашки, мафията сейр с една дума!
  • 10 Помак от микре

    0 0 Отговор
    КЪДЕ СЕ УВАЖАВАТЕ ,,ОТЗАД НА ХЛАД В ШОКОЛАДОВИЯТ ЦЕХ,, ЛИ