Last news in Fakti

2 Март, 2014 11:30 798 0

Пулев триумфира в купа "Странджа"

  • тервел пулев-
  • купа "странджа"-
  • българия

България завърши турнира с 9 медала

Пулев триумфира в купа "Странджа" - 1
Снимка: БТА

Тервел Пулев е новият носител на купа „Странджа”. Бронзовият медалист от Олимпиадата в Лондон заслужи това признанието, след като по-рано днес, победи с пълно съдийско единодушие Бурак Аксън от Турция. Той стигна до успеха, въпреки аркадата, която получи в полуфинала срещу германеца Албон Первизай. Пулев печели най-престижния трофей в българския бокс, за втори път в кариерата си.

Решението бе взето единодушно от управителния съвет на българската федерация по бокс и цялото треньорско ръководство на националния отбор, начело с главния наставник Михаил Таков. Подгласник на Пулев е Симеон Чамов, а при жените, носител на Купата е Стойка Петрова.

"Тервел Пулев заслужено е носител на купа "Странджа”. По време на всички си мачове, беше убедителен и приключва по достоен начин участието си в турнира. Знаете, че от лятото, той вече ще се ще се състезава в професионалните серии на АИБА”, заяви председателят на българската федерация по бокс Красимир Инински, който даде оценка и за цялостното представяне на страната ни в турнира.

"Доволен съм. Четирите златни медала можеха да бъдат и повече, ако съдийството беше по-адекватно. Айрин Исметов също заслужаваше да бъде шампион в категорията си. Искам да отбележа и начина, по който Александър Александров беше ощетен от съдиите в полуфинала вчера. Въпреки това, не смятам, че има тенденциозност към нашите състезатели, а по-скоро некомпетентност. Поздравявам всички, които защитаваха честта на България, те са бъдещето на нашия спорт. Влизаме в предолимпийски цикъл и подобни двубои могат да им бъдат само от полза”, допълни Инински.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА