3 Март, 2014 10:44 768 0

И Милан коленичи пред Ювентус

  • коленичи-
  • милан-
  • ювентус-
  • лацио-
  • фиорентина-
  • йоренте-
  • тевес

Тевес и Йоренте за пореден път впечатлиха с представянето си

И Милан коленичи пред Ювентус - 1
Снимка: БТА/ AP

Милан стана поредният тим, преклонил глава пред италианския шампион Ювентус. В среща от 26-ия кръг на Серия „А” възпитаниците на Антонио Конте победиха „росонерите” на „Сан Сиро” с 2:0 и дръпнаха с 11 точки пред втория Рома, който обаче има и мач по-малко. Това бе 16-а победа в последните 18 мача за „бианконерите” в калчото, които уверено крачат към трета поредна титла на Апенините.

Дербито започна по прекрасен начин за домакините, които под ръководството на новия си треньор Кларънс Сеедорф заиграха по съвсем различен начин. Те „окупираха” вратата на Буфон, но така и не успяваха да завършат ползотворно атаките си и да вкарат гол. Юве не прости тази слабост на Милан и в края на първото полувреме Лихтщайнер подаде на Йоренте, който наказа Абиати след  контраатака като по учебник.

През втората част Милан намали темпото и позволи на торинци да контролират ситуацията на терена. В 68-ата минута Тевес реши всичко след чудовищен удар от далечно разстояние, донесъл и победата на Юве. Сеедорф пусна в игра Робиньо и Хонда, но резервите с нищо не помогната на съотборниците си.

В другият късен мач от кръга Лацио, който в четвъртък бе отстранен от българския шампион Лудогорец на 1/16-финалите в Лига Европа, победи като гост Фиорентина с 1:0. Единственото попадение в мача бе дело на Кана в 5-ата минута на срещата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА