19 Юли, 2024 17:30 1 250 1

Лия Каратанчева достигна финала на двойки във Витория-Гастейс

  • тенис-
  • димитър кузманов-
  • лия каратанчева

Димитър Кузманов се класира за полуфиналите на сингъл на турнира на твърди кортове от сериите "Чалънджър" в Астана

Националката на България за "Били Джийн Кинг Къп" Лия Каратанчева се класира за финала на двойки на турнира по тенис на твърди кортове в Витория-Гастейс (Испания) с награден фонд 100 хиляди долара, предаде БТА.

Българката и Диана Марчинкевица (Латвия) победиха след обрат първите поставени Еден Силва (Великобритания) и Валерия Страхова (Украйна) с 3:6, 6:3, 12:10 за 80 минути. В шампионския тайбрек те спасиха четири мачбола и взеха последните три точки, за да стигнат до крайния успех.

В спор за място на финала Каратанчева и Марчинкевица ще играят утре срещу победителките от двубоя между Естел Каскино (Франция)/Александра Еала (Филипини) и Мария Хосе Портийо Рамирес (Мексико)/Ноелия Себайос (Боливия).

20-годишната Каратанчева има два трофея на двойки в кариерата си от турнирите на ITF.

Димитър Кузманов се класира за полуфиналите на сингъл на турнира на твърди кортове от сериите "Чалънджър" в Астана (Казахстан) с награден фонд от 41 хиляди долара, предаде ФОКУС.

Поставеният под №3 в схемата българин победи с 6:4, 6:3 №5 Евгений Донской от Русия. Срещата продължи 81 минути.

Кузманов поведе с 3:0 в първия сет, но Донской успя да върне пробива за да намали пасива си на 4:5. След това Мико направи нов пробив и спечели първата част с 6:4.

Българинът проби за 3:1 във втория сет и затвори мача в своя полза с 6:3.

Димитър Кузманов заработи 14 точки за световната ранглиста, а за място на финала ще играе срещу №622 в света Александър Бакши от Грузия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стас

    0 0 Отговор
    Браво на нашето момиче! Да е в кондиция и й желаем много нови успехи!