24 Юли, 2024 20:43 3 155 0

Огромен гаф на Олимпиадата още преди официалното откриване! (ВИДЕО)

  • скандал-
  • гаф-
  • олимпиадата-
  • олимпийските игри-
  • париж 2024-
  • аржентина-
  • мароко-
  • вар-
  • футболния турнир-
  • кристиан медина

Чутовен скандал беляза началото на футболния турнир при мъжете

Огромен гаф на Олимпиадата още преди официалното откриване! (ВИДЕО) - 1
Снимка: YouTube

Чутовен скандал беляза началото на футболния турнир при мъжете от Олимпийски игри в Париж. Аржентина изравни резултата 2:2 срещу Мароко в 106-ата минута след изключителна драма. Попадението на „албиселесте“ предизвика вълнения на стадион „Жофроа-Гишар“ в Сент Етиен, който бе изпълнен с марокански привърженици, пише dsport.bg.

Нещо повече, 90 минути, след като мачът се смяташе за приключил, беше обявено, че резултатът 2:2 е анулиран, попадението на Кристиан Медина не е зачетен заради засада от ВАР.

Суматохата избухна точно след изравнителния гол за 2:2. В този момент, в разгара на празненствата, фойерверк падна в средата на групата аржентински футболисти. За щастие нито един играч не беше ударен. Няма данни за ранени.

За съжаление, това не беше единственият инцидент, който се случи на стадиона. Веднага щом резултатът стана 2:2 (час и половина по-късно анулиран) се стигна до нахлуване на терена от страна на фенове на „Атласките лъвове“. Силите за сигурност не успяха да овладеят спонтанните нахлувания от страна на мароканските привърженици.

Реферът, шведът Глен Ниберг, предпочете да прибере играчите на двата отбора в съблекалнята. Изглеждаше, че мачът е приключил… но не. Според реферите са оставали още 4-5 минути до края на срещата.

Съдията и МОК искаха срещата да се доиграе, но аржентинските футболисти отказаха заради собствената си безопасност.

Най-лошото и най-необичайното тепърва предстоеше. Час и половина, след като се смяташе, че мачът е приключил, аржентинската телевизия „TYC“ обяви, че изравнителният гол на Аржентина за 2:2 е анулиран. ВАР отсъди засада на Кристиан Медина.

Организаторите изчакаха стадионът да се изпразни и два часа, след като мачът се смяташе, че е приключил футболистите отново бяха изведени на терена от съдията Глен Ниберг. Той прегледа ситуацията с помощта на ВАР и отмени попадението на Кристиан Медина.

Двубоят бе доигран с още четири минути допълнително време и в крайна сметка приключи с победа за Мароко с 2:1. Исторически гаф!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА