25 Юли, 2024 16:50 765 0

Лапорта: Флик е правилният човек за Барса

  • лапорта-
  • барселона-
  • ханзи флик

Президентът на каталунците заяви, че икономическата ситуация е много по-добра от това, което заварил

Президентът на Барселона Жоан Лапорта заяви, че вижда в Ханзи Флик правилния човек, който да поеме управлението на спортния проект и да внесе свежа нотка, но в същото време клубът иска да запази своята идентичност, предаде sportal.bg.

“Като президент на Барселона съм наясно, че историята на клуба и положението правят работата тук много трудна. Аз, в моята позиция, съм длъжен да поставям интереса на клуба над всичко. Барселона винаги е над всичко. Искам да благодаря на Чави и неговия екип за добрата работа, която свършиха, те спечелиха Суперкупата, както и за това, че изпълниха един поет към “Ла Масия” ангажимент. Сега даваме нов тласък на ситуацията. Решението бе взето, след като Деко и Боян Къркич отидоха и проведоха интервю с Ханзи Флик, след което се завърнаха и ясно казаха, че той е точният човек за тази работа.

Ние представихме това решение на борда, като водещ беше опита му. Имахме няколко кандидата за тази работа, но това интервю ни убеди. Ханси Флик със своя опит, дисциплина и доверие във философията на клуба ни убеди, че той е най-добрият вариант за този нов тласък на първия тим, за да ни подготви за предизвикателствата, които предстоят. Той ще вкара увереност, решителност и много нова енергия, от която се нуждае всеки човек,” заяви Лапорта.

След това той бе принуден за пореден път да отговаря на въпроси около финансовото положение на клуба. Лапорта бе категоричен за пореден път, че нещата се развиват в правилната посока и съвсем скоро каталунците ще са в нормално състояние.

“Икономическата ситуация е много по-добра от това, което заварихме. Тогава започнахме процес по спасяването на клуба и след това трябваше да го възстановим, но сега сме много близо до нормалното. Днес можем да осъществим привличането на играчи в тези мащаби, в които се говори в пресата, благодарение на нашата работа. Също така благодарение на търпението и на разбирането от страна на нашите партньори, които ни дадоха възможност да работим и да покажем, че сме способни да се справим с всяко положение.

Скоро ще обявим икономически новини, които всички ние смятаме, че са от голямо значение за ситуацията, до която сме достигнали с много работа и усилия, но и с помощта на поредица от инвеститори. Благодарение на тяхната работа ще можем да се вместим в критериите на Ла Лига. Ще поддържаме своите отношения с “Найк”, отношенията ни с компанията се подобряват и сме доволни как вървят разговорите. Това, което няма да правим, е да извършваме операции, които да дестабилизират клуба,” завърши Лапорта.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА