6 Март, 2014 11:01 12 058 1

Топ 5 на най-мразените отбори в света (част 1)

  • топ 5-
  • мразени отбори-
  • класация

Ето кои тимове имат най-много недоброжелатели

Топ 5 на най-мразените отбори в света (част 1) - 1
Снимка: БТА/АР

Най-големите отбори в света имат стотици хиляди фенове. Но, естествено, както има запалянковци, така има и хора, които не ги харесват. Предлагаме Ви Топ 5 на най-мразените отбори в света. 

Арсенал

Топчиите са мразени заради времето, когато мениджър на клуба бе Джордж Греъм. Под негово ръководство тимът спечели две шампионски титли, КНК и още няколко трофея в периода между 1986 и 1995 г., но противниковите фенове обвиняваха Артилеристите, че играят скучно.
 
Имиджът на клуба се промени, откакто начело застана Арсен Венгер. Ироничното е, че "скучният" Арсенал на Греъм се представяше по-успешно в Европа, отколкото тимът на французина. При това успехите на Венгер начело на Артилеристите секнаха скоро след като и последните представители на старата гвардия на Греъм – Мартин Киоун и Рей Парлър - напуснаха тима през 2004 г.

Барселона

Каталунците имат страхотна школа, която със сигурност е сред най-добрите в света. Смята се, че Барса играе "красив" футбол и при положение, че разчита на доста собствени юноши, каква е причината за омразата, която поражда?
 
Работата е там, че в последните години играчите в синьо и червено се прочуха като симуланти. Освен другото, още се помнят няколко спорни съдийски решения в полза на каталунците в Шампионската лига. Пък и стилът "тики-така", включващ безброй подавания, не се нрави на всеки. Красотата във футбола е въпрос на вкус и лични предпочитания и когато медиите се прехласват по играта на каталунците, с това често събуждат недоволството на запалянковците с по-различна представа за футбола.

Челси

Челси е изключителен отбор, но мнозина мразят лондончани, които разместиха традиционната футболна йерархия на Острова и в Европа, благодарение на милиардите на Роман Абрамович. Повечето фенове смятат, че последният дори не си дава труда да харчи парите си за играчи, които действително са нужни на лондончани, а просто привлича всеки футболист, който му направи впечатление.

Ливърпул

Много футболни фенове не харесват червените от Мърсисайд заради спомените за времената, в които те мачкаха наред в Англия и в Европа. Освен това тимът от "Анфийлд" се слави като отбор, вкарал доста важни късни голове през годините и който има повече късмет, отколкото заслужава. Под ръководството на Жерар Улие и Рафа Бенитес пък Ливърпул сe прочу с прекалено дефанзивната си игра.

Реал Мадрид

Реал М е най-луксозният футболен клуб в света и има супербогат президент. Флорентино Перес държи всяко лято да довежда по една суперзвезда на "Сантяго Бернабеу". Той е прочут с огромните суми, които плаща за гръмките си трансферни удари и мнозина твърдят, че Перес използва футбола и Реал само за да помпа собствената си репутация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Васил Василев

    0 0 Отговор
    Е как така пропускате Ювентус - та тях дори в Торино не ги харесват, да не споменавам "Калчополи".