1 Август, 2024 13:22 557 0

Новозеландки отмъкнаха златото на двойка скул в Париж

  • скул-
  • гребане-
  • олимпиада

Брук Франсис и Луси Спурс изпревариха с 24 стотни разлика шампионките от Токио Анкуца Боднар и Симона Радиш (Румъния)

Брук Франсис и Луси Спурс от Нова Зеландия спечелиха златото на двойка скул при жените в надпреварата по гребане на Олимпиадата в Париж, предаде БТА.

Те финишираха за 6:50.45 минути и изпревариха с 24 стотни разлика Анкуца Боднар и Симона Радиш (Румъния), които бяха шампионки на Игрите в Токио.

Трети завършиха Ребека Уайлд и Матилда Хочкинс Бърн от Великобритания, като те останаха на 2.37 секунди зад победителките.

Лодката на Нова Зеландия се движеше на трета позиция до средата на дистанцията, но с мощна атака пое лидерството, което успя да задържи до края.

Луси Спурс е сребърна медалистка от Олимпиадата в Токио, но в осморката, а Франсис стана втора в тази дисциплина и преди три години в японската столица.

 

Гребане, двойки скул, жени:
1. Нова Зеландия (Брук Франсис и Луси Спурс) - 6:50.45 минути
2. Румъния (Анкуца Боднар и Симона Радиш) - 6:50.69
3. Великобритания (Ребека Уайлд и Матилда Хочкинс Бърн) - 6:53.22


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА