21 Август, 2024 22:44 1 275 2

София ще бъде домакин на Световни купи по художествена гимнастика през олимпийския цикъл до Лос Анджелис 2028

  • световна купа-
  • софия-
  • художествена гимнастика-
  • домакин-
  • бфхг

Така България ще посрещне световния елит на художествената гимнастика и през следващите четири години

София ще бъде домакин на Световни купи по художествена гимнастика през олимпийския цикъл до Лос Анджелис 2028 - 1
Снимка: БГНЕС

От Българска федерация по художествена гимнастика обявиха, че кандидатурата на страната ни за домакинство на Световни купи по художествена гимнастика, за следващия олимпийски цикъл до Лос Анджелис 2028, бе одобрена.

Така София ще посрещне световния елит на художествената гимнастика и през следващите четири години. Първата Световна купа за 2025 г. ще бъде в София в периода 04 - 06.04.

Останалите домакини ще бъдат Баку (Азербайджан), Ташкент (Узбекистан) и Милано (Италия). Освен традиционните световни купи, ще станем свидетели и на две Челандж купи в Портимао (Португалия) в началото на май и в Клуж-Напока (Румъния) през юли.

Международната федерация по гимнастика в лицето на Президентската комисия оцени високо организационните качества на нашата федерация и отличната организация на всички предишни издания на Световната купа в София, допълват от БФХГ.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Евала бе ,

    1 0 Отговор
    Тука е пълно с дръти гимнастици , от землянките .. Владеят художествената гимнастика
  • 2 Щукар

    0 0 Отговор
    И защо само по два дена ще бъдат тези Световни купи? Вместо да гледаме по 1 седмица женската красота.