14 Март, 2014 00:14 986 0

Фиорентина изигра Юве, Бенфика наказа Тотнъм

  • ювентус-
  • фиорентина-
  • лига европа

Лион, Бетис и Аз Алкмаар също с победи

Фиорентина изигра Юве, Бенфика наказа Тотнъм - 1
Снимка: БТА/ AP

След кати само преди няколко дни отборът на Фиорентина бе преклонил глава пред Ювентус в Торино в мач от Сеия "А", днес "виолетовите" взеха частичен реванш от шампиона и завършиха при резултат 1:1 в мач от 1/8-финалната фаза на турнира Лига Европа.

Италианското дерби предложи добро темпо и макар че чистите голови положение не бяха толкова много, зрителите се насладиха на добър футбол и оспорван сблъсък на терена.

Артуро Видал откри резултата още в 3-ата минута, а Марио Гомес върна интригата, изравнявайки в 79-ата минута.

Така след като нанесе единствената загуба на "бианконерите" в Серия "А" до момента, сега тимът от Флоренция сложи прът на пътя на гранда от Торино и в евротурнирите.

 

В друг мач от късната програма на ЛЕ, отборът на Тотнъм капитулира пред Бенфика на своя "Уайт Харт Лейн". Домакините загубиха с 1:3 и шансовете им за по нататъчно класиране в надпреварата значително намаляват.

Гостите тотално надиграха своя съперник в Лондон и заслужено отнасят у дома аванс от две попадения и общо три гола на чужд терен, които им дават голямо преимущество преди реванша. В герой за гостите се превърна централният защитник на "орлите" Луизао, който вкара две попадения за своя тим.

Родриго откри резултата за гостите в 29-ата минута, след като бе изведен с добър пас зад отбраната на Тотнъм и измъквайки се от опеката на Кайл Ноутън, прати уверено топката в мрежата на Юго Лорис с премерен завършващ удар.

В 58-ата минута Луизао удвои аванса на гостите, след като с глава заби топката в мрежата на Лорис след изпълнение на корнер от страна на Гайтан. Тотнъм реагира сравнително бързо и само пет минути по-късно Кристиян Ериксен реализира с перфектно изпълнение на пряк свободен удар за 1:2. Датският национал прати топката с такава скорост в мрежата на Ян Облак, че стражът дори нямаше време да се хвърли към нея. До края на мача домакините опитаха да стигнат до равенство, но бяха наказани за трети път и отново в техен палач се превърна Луизао. Бразилецър вкара с топовен шут срещнал горната греда и оплел се в мрежата на Тотнъм, след нова неубедителна изява на вратаря.

 

Останалите срещи от късната програма на ЛЕ не предложиха големи изненади, като домсакините вземаха своето. Аз Алкмаар победи руския Анжи с минималното 1:0, докато Лион разгроми гостуващия Виктория Пилзен след пълен обрат и крайно 4:1.

Единственият неочакван резултат поднесе считаният за аутсайдер в испанския 1/8-финален сблъсък, Бетис, който се наложи с категоричното 2:0 при домакинството си на Севиля.

Реваншите са идната седмица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА