26 Август, 2024 20:34 1 080 0

България стартира с победа Европейското по волейбол за мъже под 20 години

  • българия-
  • национален отбор-
  • волейбол-
  • европейско първенство

Първенството се провежда в Сърбия и Гърция от 24 до 31 август

 България стартира с победа Европейското по волейбол за мъже под 20 години - 1
Снимка: БГНЕС

Днес бе дадено начало на последното Европейско първенство, в което български състав ще участва това лято. Националите ни под 20 години излязоха в откриващия мач в Група II в гръцкия град Арта и не допуснаха грешка. Селекцията на Мирослав Живков взе чиста победа над Словения с 3:0 (25-20, 25-22, 25-23) след 81 минути игра.

Европейското първенство за мъже под 20 години се провежда в Сърбия и Гърция от 24 до 31 август.

В първия ни мач от шампионата Живков заложи на следните титуляри: Симеон Николов, Стилиян Делибосов, Александър Къндев, Жасмин Величков, Томислав Русев, Кристиян Титрийски и либеро Константин Чипев.

С изключително силна игра на Делибосов премина първата част. В нея България пое инициативата от първата минута и след отлично поведение в атака и на блок не изпусна нито веднъж водачеството си до края на гейма. На моменти разликата бе дори 8 т., като до нея се стигна първо при 16:8. Имахме 62% в нападение, а Делибосов се отличи със 7 точки (3 блокади и 1 ас).

Вторият гейм се разви идентично. Запазихме инерцията ни в нападение, а Симеон Николов отлично дирижираше играта. Националите с увереност и самочувствие налагаха темпото и водеха в резултата от първата до последната точка. Най-голямата ни преднина бе 6 т. (11:5). Къндев, Делибосов и Титрийски разпределяха силите в атака, но и съперникът малко подобри играта на посрещане в сравнение с първата част. Николай Иванов заби за геймбол при 24:20, но първите две възможности бяха спасени от словенците. Козелов реализира точката, с която поведохме за 2:0.

Томислав Русев донесе първа точка за "триклоьорите" в третата част, но този път лидерството ни не продължи, както беше в предходните два гейма. Словения за първи път в срещата излезе напред в резултата след блокаут - 3:2. Българският щаб взе таймаут при изоставане 2:5, но то не помогна за обрат. Словенците посрещаха много по-добре нашите топки. Къндев реализира три точки и намалихме при 7:9. Малко след това и успешна тройна блокада в защита ни доближи на 1 т. Съдията отсъди пристъпване на словенците и имаше равенство при 10:10. Очаквано те използваха и таймаут. Наставленията на селекционера им Ищок Ксела помогнаха и словенците се откъснаха при 13:16. Тук нашият щаб отново реагира, но и след прекъсването разликата от 3 точки се задържа. В игра влезе Андреев, а точка на Козелов бе спорно присъдена на Словения за 16:20. Нашите бурно реагираха на решението на рефера, а това като че ли ги събуди. Настъпи времето на Титрийски, който изигра по фантастичен начин оставащите минути. Първо, той ни доближи на 1 точка при 20:21, с негов ас изравнихме за 23:23, а мачболът бе реализиран отново с перфектно изпълнен начален удар от Титрийски.

Именно Кристиян Титрейски завърши като най-резултатен за България със 17 точки. Александър Къндев добави 12 т., а с 11 т. се отчете Стилиян Делибосов. Записахме 9 точки на блокада и 4 от начален удар. Съперникът ни допусна само 13 грешки (срещу 21 наши), но това не му помогна да измъкна и гейм срещу нас.

Във вторник, 27 август, излизаме срещу Шотландия от 14:30 ч.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА