Last news in Fakti

19 Март, 2014 17:00 768 0

Котоошу се отказа от турнира в Осака

  • котоошу-
  • осака-
  • сумо-
  • контузия-
  • аоияма

Българинът не бе на познатото добро ниво

Котоошу се отказа от турнира в Осака - 1
Снимка: БТА/АР
Калоян Махлянов-Котоошу прекрати участието си на големия пролетен турнир по сумо в Осака. "Секиваке".
Котоошу има контузия в рамото, която го извади от схватките. Махлянов има проблем с рамото от миналия ноември, когато получи контузия в двубой с Киюшу.
 
"Наистина има проблем с рамото. Ако се беше отказал от участие в целия турнир, сега Котоошу със сигурност щеше да бъде по-добре. Рамото му е наранено и няма необходимата сила. Сега трябва да се отдаде на почивка, за да може да участва на следващия турнир", заявиха организаторите.
 
Махлянов имаше девет поредни поражения на турнира в Осака. Котоошу запази ранга си "одзеки" в продължение на 47 турнира. Българският сумист ще загуби всичките си срещи до края на надпреварата.
 
В същото време, другият български представител - Даниел Иванов – Аоияма, допусна пета загуба на турнира по сумо в Осака. В схватка от 11-ия кръг Аоияма отстъпи на Аминишики чрез "хатакикоми". Българинът има шест победи и пет поражения на големия пролетен турнир в Осака.
 
"Йокодзуна" Хакухо и Харумафуджи продължават да бъдат без загуба след 11-те кръга до момента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА