Last news in Fakti

21 Март, 2014 10:30 992 0

Най-големите мелета в НБА (видео)

  • сблъсъци-
  • нба-
  • мелета-
  • бой-
  • легенди

Вижте някои от големите ръкопашни сблъсъци в НБА

Най-големите мелета в НБА (видео) - 1
Снимка: БТА/АР

Баскетболът е спорт, в който играчите доста рядка изпускат своите нерви. Но направят ли го на терена става доста напечено. Екипът на Факти.бг реши да Ви покаже най-големите мелета в един от най-гледаните спортове в света - баскетболът.

1. Ню Йорк Никс – Денвър Нъгетс

Датата е 16ти Декември 2006г., а мястото е Медисън Скуеър Гардън – Ню Йорк. Денвър Нъгетс гостуват на Ню Йорк Никс в мач от редовния сезон. Отчаяните опити на воденият тогава от Айзеа Томас отбор на Никс, да се добере до нещо в срещата напълно пропадат и около минута преди края на редовното време, гостите от Денвър убедително водят с близо 20 точки разлика.

Вместо просто да се доиграе срещата и щаба на Никс да се залови за задълбочени анализи върху поредното си слабо представяне, зрителите в залата стават свидетели на масово сбиване между двата отбора.
 
Позицията на лигата и в частност тази на Дейвид Стърн в подобни ситуации винаги е била съвсем ясна и поставените след случката в Ню Йорк наказания са доста сурови.
Седем играчи биват наказани с лишаване на състезателни права за по няколко срещи, като освен това са им наложени и финансови глоби.
 
Кармело Антъни отнася най-суровото наказание като му е наложена парична глоба от $ 640 хиляди и са му спрени правата за 15 мача. Джей Ар Смит се разминава само с глоба от $ 126 хиляди и наказание от 10 мача извън терените. Останалите играчи които влизат в „черния“ списък са: Нейт Робинсън, Марди Колинс, Джаред Джефрис, Нене и Джером Джеймс.

 

 

2. Шакийл О'Нийл - Чарлз Баркли

Чарлз Баркли беше и винаги ще бъде един от най-добрите играчи играли някога в НБА. По време на престоя си при професионалистите, „Сър“ Чарлз доминира в полето на съперниците си, като регистрира по 11.7 борби средно на мач.
 
В наши дни е трудно да се намери играч, който да запише такава статистика за един сезон, а какво да говорим за цялостната кариера.

Друг такъв играч беше Шакил О‘Нийл, който през сезон 1999-2000г. вече се състезаваше под ръководството на Фил Джексън и береше плодовете на триъгълното нападение.

Шак ще завърши сезона грабвайки реализаторския приз на лигата (29.7 точки средно на мач), ще финишира сезона втори при спечелените борби (13.6 борби средно на мач), трети при блокировачите (3.0 чадъра средно на мач) и по този начин ще си осигури първото отличие за най-полезен играч на редовния сезон в кариерата си.
 
Вън от всякакво съмнение е фактът, че в най-добрата си форма и в най-добрите си години – Шак беше най-доминиращия играч в лигата.

Сега си представете тези две легенди една срещу друга в ръкошен бой ...

 

3. Майкъл Джордан - Реджи Милър 

По всяка вероятност мнозина от вас все още помнят онази епична, решена в седем срещи финална серия в конференцията между Чикаго Булс и Индиана Пейсърс през 1998г. 

Сблъсъците между Майкъл Джордан и Реджи Милър винаги са носели допълнителен заряд и можем само да съжаляваме, че гореспоменатата плейофна серия си остава единствения случай, когато тези двама баскетболни великани се срещат във фазата на пряка елиминация.

В онези  славни години за НБА, измежду всички играчи в лигата, ще се намери един, който да знае как да преодолява менталната бариера на Майкъл. Един играч, който знае как да влезе в главата на Майкъл и знае как да го изкара извън комфортната му зона на терена. Един играч, който ще успее да провокира до такава степен Джордън, че по време на мач вместо да се играе баскетбол на терена ще хвърчат юмруци.
 
Става въпрос за Реджи Милър.
 
Реджи остава единствения играч срещу който Майкъл е размахвал юмруци, а самия Фил Джексън го определя като единствения, който е можел да влезе под кожата на Майкъл.
 
На 10-и Февруари 1993г. в мач от редовния сезон между Булс и Пейсърс, зрителите в Индианаполис стават свидетели на меле между Майкъл Джордан и Реджи Милър. Въпреки опитите на съотборниците им да прекратят сдърпването, Майкъл успява да нанесе удар в лицето на гарда на Индиана.
 
Справедливо или не, Реджи Милър е човекът, който напуска залата а Майкъл доиграва мача, завършвайки с 40 точки, 9 борби, 8 асистенции и 6 откраднати топки.
 
След срещата, специално подбрана комисия разглежда случая – Майкъл е глобен $10 хиляди и наказан за една среща, докато Реджи отнася само парична глоба от $6 хиляди.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА