10 Октомври, 2024 18:25 470 9

Наско Сираков за филма за Гунди: „Не е филм само за левскари, на всеки един човек ще му хареса"

  • наско сираков-
  • филма-
  • гунди-
  • гунди – легенда за любовта-
  • премиера-
  • зрители-
  • илиана раева

Той каза и дали е плакал по време на премиерата

Наско Сираков за филма за Гунди: „Не е филм само за левскари, на всеки един човек ще му хареса" - 1
Снимка: БГНЕС

Мажоритарният собственик на Левски – Наско Сираков, даде своето мнение за филма „Гунди – Легенда за любовта“ пред Дарик радио и dsport. Сираков заяви, че галапремиерата на лентата пред 8000 души е била много емоционална за него и цялото му семейство, но е можела да се случи успешно и пред 20 000. Оценката на Сираков е, че това е най-добрата българска продукция, която е гледал от 1989-а година насам.

„Ами да, изключително емоционална вечер, а и след това през нощта. Щом Илиана ми каза, че е сънувала цяла нощ филма, смятай за какво става въпрос…Искам да поздравя Иван и Андрей за цялостната организация преди, по време и след филма. Всичко беше на топ, топ ниво. За актьорския състав нямам думи, не само за двамата, които изиграха Георги Аспарухов и Лита, а за целия актьорски състав. Бяха фантастични, препоръчвам на всеки един, който може, да гледа филма. Лично мое мнение, далеч съм от специалист, но от 89-а година насам това е най-добрата продукция, която съм гледал“.

Сираков каза и какво си е говорил с Илиана Раева и какво го е впечатлило във филма: „В интерес на истината всичко. Макар че много съм се интересувал, говорил съм с хора, които са играли с Гунди, научих нови неща, които не ми бяха известни и го коментирахме с Илиана. Примерно, че е споделил, че това ще бъде последният му мач и смята да се откаже. Не го знаех. Също така този тормоз, на който е бил подложен от тогавашната Държавна сигурност, също направи впечатление“.

„Аз мисля, че и за 20 000 да беше залата, пак щеше да се напълни. Георги Аспарухов е личност, която „синя“ България е носила и винаги ще носи в сърцето си. Заслужава го. 8 000 е най-малкото, което можеше да гледа тази премиера“, каза Сираков.

Сираков каза и кои кани на филма: „За всички, за всички левскари. Ще оставя като изненада (б.р. – какво да очакват от филма), но ще е нещо наистина красиво и приятно – в памет на Гунди“.

„Никога не ми е минавало друго нещо през главата, макар че се чертаеха прекалено черни краски. Доказа се, че със сериозна работа и сериозна дисциплина може да се излезе от всяка ситуация“.

„Честно да ти кажа, надмина очакванията ми, бях леко скептично настроен, макар че говорих доста пъти с Иван и Андрей, и ме увериха, че е нещо фантастично. Наистина материята е трудна. Поне от моята гледна точка. Още един път казвам – всички в екипа, които са се занимавали с филма, постигнаха нещо фантастично“.

Сираков каза и дали е плакал по време на филма. „Бях на косъм няколко пъти, но успях да се сдържа, но разбрах, че зет ми е използвал доста носни кърпички, даже май се обезводнил“, сподели с насмешка Сираков.

„Не е филм само за левскари, на всеки един човек ще му хареса и може да си извади наистина много поуки. Все пак да се върне и да си спомни в какви времена сме живели, особено тези от нашето поколение“, завърши мажоритарният собственик на Левски.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тиква Стайл

    14 6 Отговор
    Танас да каже, накрая дават ли как главния герой гаврътва 3 коняка с 3 кафета и се мята на колата?
  • 2 ДрБр

    5 5 Отговор
    Кой е Гундю?

    Коментиран от #5

  • 3 Перо

    12 3 Отговор
    Поредната шашма на двамата шмекери, които не са били раждани, през времето на Гунди, но сега са решили, заедно със сина му, да осребрят живота на Гунди, преди повече от полови век, защото за 34-35 г. няма никакви успешни като него футболисти! Ще живеем с миналото!
  • 4 Умник

    11 4 Отговор
    Баш демократите (отбора на ДС и Цола) направиха филм за баш демолрата (майора от ДС и звезда на комунистите). Що не го канонизират направо канонизиран комунист за сега няма. А всички забравиха,че не трябва да си създават идоли и кумири. Подуенци не се ли усещат, че прекаляват.
  • 5 Умник

    9 5 Отговор

    До коментар #2 от "ДрБр":

    Средна ръка футболист, каквито тогава са били доста на брой, за разлика от сега, от отбора на МВР и властта, любимец на комунистическата журналистика (журналисти), които преди 35 г. за една нощ се пребоядисаха на демократи. Единствения подуенц с що годе прилично представяне. И щотто останалите подуенци за нищо не стават, е обявен за звезда.
  • 6 Галигео Галигей

    11 3 Отговор
    Гунди е от ранга на Пеевски.Сега да очакваме "Делян -Легенда за евроатлантизма"!🐷🐵🥳🤡👍
  • 7 Точно тиква стил...

    12 3 Отговор
    Иван и Андрей са хитри като стадо 100 лисици. Защо не направиха филм за Якимов или Шаламанов? Не за Гунди за да се гледа от всички фенове на Левски София...Хитро нали поне ще се гледа от много фенове. Всичко е кич и пара. Парти и пропадналите времена. Приятно гледане, аз няма да го гледам само заради това...
  • 8 6-6-6

    5 2 Отговор
    Филма е гаден.
  • 9 Анджо

    1 0 Отговор
    Всеки ден започнах да се уверявам ,че има много прости Българи. Особенно тука кадето пишат във факти. Тъп, още по тъп, най тъп, има тука такива писачи, така наречени плювалници.