31 Март, 2014 16:32 743 0

Моуриньо готви чистка в Челси

  • моуриньо-
  • челси-
  • чистка

Специалния ще се раздели с много футболисти

Моуриньо готви чистка в Челси - 1
Снимка: БТА/АР
Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо призна, че през лятото ще бъде активен на трансферния пазар и ще извърши доста промени в състава. Още преди няколко седмици португалецът призна в неофициален разговор пред френски медии, че има нужда от нападател. Тогава той се пошегува със сегашните си трима нападатели и това създаде голям шум. Моуриньо реагира гневно и се разсърди на медията, която публикува "частният му разговор". Сега обаче той открито призна, че ще трябва да купи нов нападател, а някои играчи да напуснат "Стамфорд Бридж" през лятото.

"Не мисля, че сега е момента да говоря за следващия сезон и за пазара", коментира Моуриньо, който обаче не се сдържа и нахвърля идеите си за другия сезон.

"Ясно е на всички, че през следващата година Челси има нужда от нападател. Какво е бъдещето на другите нападатели? Тези, които останат, ще се борят за място с нападателя, когото ще доведем. И нормално, в края на сезона футболистите, които не играят много и не са щастливи, може да предпочетат да напуснат. Това също е част от пазара. Искаме да подобрим отбора и футболистите и да направим някои хирургически трансфера през лятото".

"Също така е ясно, че трябва да подобрим играчите. Не мога и нямам нужда да подобрявам Иванович, Кейхил и Джон Тери. Но има други играчи, които трябва да подобря. Ще го направим стъпка по стъпка, но не е достачно да бъдем шампиони".

Същевременно Моуриньо изрази оптимизъм преди мача срещу ПСЖ и вярва, че настройката на играчите му ще бъде съвсем друга от тази срещу Кристъл Палас.

"Не мисля, че трябва да правя много неща. Срещу ПСЖ е типът мач, който те са уверени да играят. Голям мач, страхотна атмосфера, съперници с топ качества. Съдия, който обикновено спира играта често, не позволява на агресията да влияе на мача. Мисля, че футболистите ми ще се справят. Те ще са в естествената си среда в този мач, така че вярвам, че ще играем добре".

Накрая Моуриньо коментира отново битката за титлата във Висшата Лига, като погледна от добрата страна на това, че тимът му вече не е фаворит.

"Най-лесният начин е да играеш, когато не се бориш за нещо голямо. Трудното е да играеш, когато усещаш напрежението. Затова някои играчи са големи, а други не са много големи. Не мисля, че зависи от смелостта. Просто от личните качества. Имаш играчи за всички мачове и имаш други играчи, които са в свои води само в някои мачове".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА