5 Май, 2014 00:00 833 0

Милан удари Интер и мечтае за ЛЕ

  • милан-
  • интер-
  • дерби-
  • серия "а"-
  • милано

Гол на де Йонг донесе победата на росонерите

Милан удари Интер и мечтае за ЛЕ - 1
Снимка: БТА/ AP

Възстановеният отбор на Милан продължава да мечтае за класиране в зона "Лига Европа". "Росонерите" записаха важна победа по пътя към целта си, надигравайки Интер с минималното 1:0 в градското дерби за Милано.

Това стана благодарение на попадението на Найджъл де Йонг в 65-ата минута, който се разписа с глава след центриране в наказателното поле на Марио Балотели. Така Милан прекъсна серията си от пет мача без победа в дербито.

"Росонерите" бяха много активни и създадоха няколко положения през първото полувреме, като най-интересното беше далечен удар на Кака, който срещна напречната греда.

Втората част започна със силен натиск на Милан, който се материализира в 65-ата минута. Марио Балотели центрира от фаул отдясно на вратата на Интер, Найджър де Йонг се извиси над всички и с глава откри резултата. "Нерадзурите" сякаш се примираха със загубата и не потърсиха някакъв обрат.

Така двубоят завърши с важен успех за Милан, който е само на три точки от зоната,даваща право на участие в Лига Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА