8 Май, 2014 18:55 1 433 0

България на 73-о място в ранглистата на ФИФА

  • българия-
  • ранглиста-
  • фифа

Държави като Сиера Леоне, Ел Салвадор и Боливия са пред нас

България на 73-о място в ранглистата на ФИФА - 1
Снимка: БТА

България запази 73-ото си място в световната ранглиста на ФИФА.

Националният ни отбор по футбол няма нито един изигран двубой през изминалия месец, а следващата среща на „лъвовете“ ни е на 23 май срещу Канада в австрийския град Ритцинг.

Възпитаниците на Любо Пенев, които имат актив от 460 точки, са зад държави като Сиера Леоне, Ел Салвадор и Боливия. На първо място в ранглистата е тимът на Испания, следван от Германия и Португалия. „Ла Роха“ държи лидерската позиция от септември 2011 година.

Бразилският национален отбор се изкачи с две места и вече е четвърти, което е най-добро класиране на „Селесао“ от юли 2011 година. От съперниците на България в квалификационния цикъл за европейското първенство след две години Италия е с най-предно класиране. „Скуадрата“ е на девета позиция.

Пред България се намират още Хърватия и Норвегия, които са съответно на 20-а и 55-а позиция. Зад националите ни се нареждат Азербайджан (85) и Малта (128). 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА