Last news in Fakti

10 Юни, 2014 13:06 1 022 0

Литекс представи Красимир Балъков

  • красимир балъков-
  • гриша ганчев-
  • литекс

Целта е да се направи един качествен отбор, който да следва своите цели, сподели Балъков

Литекс представи Красимир Балъков - 1
Снимка: БТА

Литекс се събра в пълен боен състав и под ръководството на новия си наставник Красимир Балъков започна от официално лятната си предсезонна подготовка. Към тима се присъединиха вече 8-те националните състезатели, които имаха ангажименти към различните гарнитури и получиха няколко дни допълнителна почивка. Както е известно Николай Бодуров, Илия Миланов и Страхил Попов бяха сред избраниците на Любо Пенев за контролата с Канада, а младоците Кирил Десподов, Никола Колев, Реян Даскалов, Пламен Гълъбов и Георги Минчев помогнаха на България да се класира за европейско първенство. Всеки момент в Ловеч ще се прибере и Армандо Ваюши, който вкара гол за Албания в проверката със Сан Марино, както и голмайсторът на шампионата Уилмар Джордан.

Подготовка с тима ще водят и няколко преотстъпени досега футболисти. След силните им изяви в Добруджа, където за малко не се класираха с тима за елита, шанс да се докажат при оранжевите ще получат вратарят Александър Конов и полузащитниците Кристиян Малинов и Красимир Станоев. Цялата подготовка на Литекс ще премине в България. Отборът ще се подготвя на своята база в Ловеч, като лагер е предвиден само в заключителната част, съобщиха ловчанлии на официалния си сайт.

Новият наставник на Литекс Красимир Балъков обяви при своето представяне пред медиите, че не се страхува от нищо и че ще работи за осъществяване на целите на клуба. Наставникът разкри, че искрено се надява „оранжевите“ да се класират на едно първите три места в родната „А“ група през следващия сезон, като най-важното е участие в Европа.

„За Литекс е важно да участва в Европа, Това е цел, а всичко допълнително е добре дошло. Ние големи цели не можем да си поставяме, но целта е да побеждаваме във всеки мач“, сподели Краси Балъков, цитиран от „Гонг“.

„Има 10-12 момчета от школата на Литекс, моята задача ще бъде да продължа работата на моите колеги, за да можем след време да продадем не един-двама, а повече играчи. Повечето от вас ме познават, държа много на дисциплината. Важното е играчите да са концентрирани от първата до последната минута. Целта е да се направи един качествен отбор, който да следва своите цели по най-добрия начин“, сподели още Балъков.

Собственикът на отбора пък Гриша Ганчев заяви, че Литекс не се интересува какво правят милиардерите, а се мъчи с малкото, което има: „Нас не ни интересува какво правят милиардерите, ние се мъчим с малкото, което имаме. Нивата е доста дълга. Гледам, че сте много възхитени какво се прави в Лудогорец. Нека те да изкарат на половината на моите години тук, и ние сме имали тази еуфория, и ние сме играли до март в Европа. 1/8-финал, но никъде не сме казали, че кой знае какво сме направили“, каза  Ганчев.

Той сподели още, че си е купил акции от ЦСКА и очаква да му върнат парите след провалената емисия. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА