Last news in Fakti

13 Юни, 2014 01:02 3 998 7

Бразилия излъга Хърватска на старта на Мондиала

  • бразилия-
  • неймар-
  • хърватия-
  • мондиал 2014

Спорна дузпа помогна на Кариоките

Бразилия излъга Хърватска на старта на Мондиала - 1
Снимка: БТА/АР

С два гола на Неймар Бразилия обърна Хърватия и победи с 3:1 в първия мач от световното първенство по футбол, игран на стадион Сао Пауло. До победата обаче се стигна след скандална дузпа за домакините, от която падна и победния гол за тях. При ситуацията Фред получи пас с гръб към вратата и едва бе докоснат в рамото от Ведран Чорлука, но японският съдия Юичи Нишимура счете, че това е достатъчно да отсъди нарушение.

Неймар застана зад бялата точка и вкара решителния гол. Звездата на Селесао бе герой и през първото полувреме, когато изравни резултата с удар от дистанция.

С това домакините успяха да обърнат резултата, след като в самото начало Марсело си отбеляза автогол. В самия край пък един от най-добрите играчи в мача - Оскар увенча активната си игра с гол. Така се запази традицията Бразилия да няма загуба като домакин. Селесао вече е в серия от 38 поредни мача без загуба, като в официални мачове поредицата е 58 мача.
 
 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 триста итридесети

    2 0 Отговор
    Нямаше никва дузпа, парите играят!
  • 2 Петко

    0 0 Отговор
    Добре че им подариха дуспата на големите играчи !!! Като са толкова добри да бяха си спечелили мача сами !!! Задължително ще бутат Бразилия напред за да няма големи вълни от протести , ако бразилия отпадне може да се провали цялото световно . Затова нека съдията е на страната на силния ..... позор
  • 3 Илия Чакъров

    1 0 Отговор
    Не съм очаквал толкова лошо начало на това световно...
    На такъв отбор като Бразилия точно толкова му трябва да го бутат и спокойно ще си стане световен шампион.Дано това бъде първата и последната среща с такива ЯВНИ съдийски симпатии.
  • 4 Валентин Петров

    0 0 Отговор
  • 5 dani kan

    0 1 Отговор
    Дузпата е факт - съдията я свири и Неймар я вкара. Хърватите са си виновни - не трябваше да дават повод на съдията. То е ясно, че на всеки нападател в наказателното и едно докосване му е достатъчно да падне
  • 6 Румен Янев

    1 0 Отговор
    Това не беше никаква дузпа а театър на оня смешник дето се изтъркаля все едно са му отсекли краката ... позор
  • 7 zendera

    1 0 Отговор
    Тоз мач съм го гледал.Все пак си мислех за 2 на 1....