25 Юни, 2014 09:54 1 747 0

Мондрагон влезе в историята на световните първенства

  • фарид мондрагон-
  • вратар-
  • колумбия

Колумбия победи Япония с 4:1, а Мондрагон влезе като резерва няколко минути преди края на двубоя

Мондрагон влезе в историята на световните първенства - 1
Снимка: БТА/AP

Вратарят на колумбийския национален отбор Фарид Мондрагон стана най-възрастният играч, записвал минути на световни първенства.

Стражът, навършил 43 години на 21 юли, се появи в игра като резерва в мача срещу Япония  и записа името си със златни букви в историята на мондиалите. Мондрагон подобри рекорда на Роже Мила от Камерун, който игра на 42 години, три месеца и осем дни.

Вратарят на Колумбия, записал 57 международни мача, ще се оттегли след края на световното в Бразилия. Тимът му се представя изключително успешно до този момент – възпитаниците на Пекерман записаха три победи в груповата фаза и ще се изправят срещу Уругвай на осминафиналите.

Вече са ясни половината от тимовете, които продължават напред – това са Бразилия, Чили, Колумбия, Уругвай, Холандия, Мексико, Коста Рика и Гърция. Тази вече ще станат ясни още два от тимовете, които ще спорят за златните медали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА