28 Юни, 2014 16:07 562 0

Робъртсън отново е на финал в Китай

  • робъртсън-
  • титла-
  • китай

При победа 32-годишният Робъртсън ще завоюва своята 10 титла

Робъртсън отново е на финал в Китай - 1
Снимка: АП/БТА

Нийл Робъртсън се класира за финала на ранкинг турнира по снукър Wuxi Classic в Китай.

Това се случи, след като защитаващият титлата си австралиец победи на 1/2-финалите Бари Хоукинс с 6:3 фрейма. В битката за титлата през миналия сезон Машината от Мелбърн надделя срещу Джон Хигинс, а сега може да повтори постижението си, стига да се справи в утрешния финал срещу Джо Пери или Мартин Гулд.

При победа 32-годишният Робъртсън ще завоюва своята 10 титла от ранкинг системата и това би го изравнило в класацията по трофеи с Дин Дзюнхуей и Джими Уайт. Робъртсън, който е номер 3 в света в момента, демонстрира най-добрарта си форма от началото на надпреварата. Световният шампион от 2010 година записа срещу името си брейкове от 128, 59, 88 и 61 точки, докато Хоукинс реализира най-силни серии от 86, 62, 63 и 50 точки. Победителят в турнира ще си заслужи и шампионския чек за 85 000 паунда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА