Last news in Fakti

2 Юли, 2014 11:44 2 242 1

Blackphone за параноици

  • blackphone-
  • смартфони-
  • защита

Един интересен смартфон се появи на световните пазарите, особеностите на който са свързани с изключително високата степен на защита. Устройството е наречено Blackphone и представлява смартфон, работещ под модифицирана операционна система Android.

Цената на иновацията е $629, като за тези пари получавате устройство с диагонал на екрана 4.7 инча, четириядрен процесор с тактова честота 1.2 гигахерца и 1 гигабайт оперативна памет. Интересното е, че първата партида е разпродадена мигновено.

Обезпечаването на безопасността на данните в смартфона се осъществява посредством често обновяване на протоколите за защита, шифроване на входящи и изходящи съобщения и разговори и ограничаване на подозрително активните приложения.

Още нещо любопитно е свързано с възможността за незабавно изтриване на всичката информация в случай, че телефонът бъде откраднат или загубен. Ако проявявате интерес към въпросното устройство, трябва да знаете, че заявките за втората партида ще се приемат от 14 юли тази година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 dhcp

    0 0 Отговор
    Единствения сигурен начин за изтриване на данни от някакъв носител е да подпалиш носителя. Всяка друга интервенция подлежи на възтановяване! Правел съм подобни гимнастики десетки пъти и съм успявал да възстановя доста от информацията. Заради това не си продавам запаметяващите устройства.