Last news in Fakti

7 Август, 2014 12:56 15 715 14

Еърбегът на Honda може да ви убие

  • honda-
  • еърбег-
  • дефект

Масовите отзиви на автомобили, оборудвани с въздушни възглавници Takata, принуди японския концерн Honda да преустанови продажбите на нови автомобили с дефектни еърбегове. Японската компания обаче не е в състояние да контролира продажбата на всички свои автомобили втора употреба. А сред тях има и такива, снабдени с проблемните въздушни възглавници.

Поради тази причина от Honda задължиха дилърите на автомобили втора употреба да подписват документ, в който новият собственик декларира, че е запознат с проблема, при който в случай на пътно транспортно произшествие въздушната възглавница може да причини сериозни травми и дори смърт. Информацията за съдържанието на този документ е на Automotive News, които упоменават и моделите на марката, оборудвани с проблемните въздушни възглавници.

На този етап опасност от дефектните еърбегове има при следните модели: Accord 2001-2005 с двигатели V6, Civic 2001-2005, CR-V 2002-2006, Element 2003-2011, Odyssey 2002-2004, Pilot 2003-2007 и Ridgeline 2006. В "черния" списък попадат и Acura MDX 2003-2006, TL и CL 2002-2003, а така също и RL 2005 година.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кобрата

    6 4 Отговор
    Не си купувайте Honda, това е смъртоносно.
  • 2 Спасские ворота

    6 2 Отговор
    dosho byrzo da izklu4va airbag-a

    Коментиран от #9, #13

  • 3 Николай Стоянов

    4 3 Отговор
    Кобра, не забравяй че същите въздушни възглавници се слагат и в БМВ-тата. Хехехе.

    Коментиран от #5

  • 4 Киро Стоев

    2 8 Отговор
    Нормално е това да се очаква от Хонда. Пълен ке...ф
  • 5 Никой

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Николай Стоянов":

    Не забравяй, че Takata е японска компания...
  • 6 Симеон Тасев

    1 4 Отговор
    кофа
  • 7 Николай Стоянов

    3 2 Отговор
    И като е японска какво ? Моята Мазда не е с техните еърбегове, но БМВ са ... както и много други производители. Ще има да отзовават коли.
  • 8 Blizzard

    2 3 Отговор
    От Хонда няма как да знаят, че еърбеговете са дефектни. Проблемът не е в Хонда, а в Takata. Единственото, което могат да направят от Хонда, а те го правят, е да отзоват колите и да подменят проблемните еърбегове.

    Коментиран от #10, #11

  • 9 Владислав Димитров

    1 4 Отговор

    До коментар #2 от "Спасские ворота":

  • 10 SpaS

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Blizzard":

    Да, ама те не го правят. Вместо това карат новите собственици да подпишат документ, че са запознати с проблема, който може да им навреди с цел да се застраховат, че човека няма да може да ги осъди в случай на инцидент.
  • 11 ярослав станчев

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Blizzard":

    Е как така не могат да знаят,че възглавниците които слагат в колите са дефектни?Нали уж са японци и всичко изпипват? Защо не са тествани преди да ги монтират?Нямат ли представител в Таката,който да следи за качеството на поръчаната стока?Как така се доверяват на "честна дума" на компания,макар и японска,която произвежда един от животоспасяващите компоненти в колата?То да не е на дядо Иван фурнаджията кръчмарския тефтер.Сериозна компания като Хонда да се излага така е малко смешно,нали.А и заради тази Таката колко още компании пострадаха.Значи всичките са спали или по-скоро са се направили на приятно разсеяни,щото тестовете и проверките на всякакви компоненти бавят и оскъпяват "излишно" производството.И после изтеглят маса коли с довода "вижте колко сме загрижени за вас,клиенти".Не е фатката да изтеглиш колите,а да не допуснеш такава масова излагация.
    Ама така ще е,произвеждат и продават милиони бройки на година,а в такъв случай контрола става почти невъзможен.Не може хем евтино,хем хубаво.И да е безопасна и да е бърза,и да е лека,и малко да гори и много да върви.Всичко това струва много пари,а в масовото производство е нежелателно да се харчат милиони за тестове.Важното е да се прави бързо,евтино и да се продава.Капитализъм,развииш ли.
  • 12 running wild

    1 2 Отговор
    'айдеее, от душегубка премина в "сериен убиец"!
  • 13 скар фейс

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Спасские ворота":

    Братовчеда или съдружника беше ти на Златко ладата от Люлин (ВИП АМГ/БУМЕр КАМОР)?
  • 14 EMSKI

    0 0 Отговор
    Като "ползватели" , а не като "производители" само можем да коментираме!!! Ако бяхме произвели нещо сигурно щеше да "по-мъжко" от ХОНДА......надали!!!! Само си чешете езиците на по 2 ракии!!!