Last news in Fakti

15 Октомври, 2014 15:56, обновена 15 Октомври, 2014 16:00 3 415 4

Toyota пусна морско SUV

  • toyota-
  • ponam-31-
  • яхта

Сътрудничеството между автомобилни компании и производители на плавателни съдове не е рядкост. Toyota обаче няма нужда от такива партньорства, тъй като произвежда собствени лодки от 1997 г.



Най-новото предложение на японския гигант носи името Ponam-31 и вече се предлага от 49 представителства на цени от 29.7 млн. йени ($276 904). Според Toyota моделът поставя началото на нов клас яхти, наречен SUC (Sports Utility Cruiser), тъй като съчетава скорост с комфорт и става както за риболов, така и за спорт.



Ponam-31 се задвижва от два 3.0-литрови четирицилиндрови дизелови двигателя с мощност 260 к.с. всеки. Същите мотори се монтират на Land Cruiser Prado, но са настроени специално за експлоатация по вода чрез оптимизация на турбокомпресорите, междинните охладители и дюзите на инжекциона.



Морското SUV има 9.45-метров алуминиев корпус, който е много по-устойчив на усукване и по-издръжлив от подсилените стъкловлакна. Авиационният метал осигурява и много по-добра шумоизолация и по-слабо кънтене.



Ponam-31 заема доста екстри от сухоземните си роднини. Яхтата може да се поръча с Toyota Drive Assist за подпомагане на навигацията и Toyota Virtual Anchor System, която задържа съда на позиция и поддържа посоката на носа.



На борда могат да се поберат комфортно 12 човека. Резервоарите поемат 620 литра гориво, а прясната вода е 110 литра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 академика

    3 0 Отговор
    Е, сега вече, си имам нова мечта.......

    Коментиран от #2

  • 2 Пламен Бакърджиев

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "академика":

    Не си само ти с нова мечта.
  • 3 Курти Куртев

    1 1 Отговор
    Тойота, дами и господа, Тойота! Дали на асфалт, пресечен терен, море или океан, Тойота му е майката, дами господа, Тойота!
  • 4 Кобрата

    0 1 Отговор
    Ех...размечтах се