Last news in Fakti

19 Януари, 2015 12:10 3 036 0

САЩ и Англия пристъпват към War Games

  • сащ-
  • великобритания-
  • кибер безопасност
Миналата седмица се състоя среща между премиер-министъра на Великобритания Дейвид Камерън и президента на Съединените Американски Щати Барак Обама, на която беше прието решение за сътрудничество в сферата на информационната безопасност.
 
Интересното в това решение е формата, под която ще бъдат взети мерки за подобряване на т.нар. кибер безопасност. Сключеният договор е под название "Военни игри" (War Games), а целта му е да се провери нивото на информационна безопасност на всяка от двете държави.
 
Първият етап от War Games ще стане проверка на икономическата безопасност на двете държави. Експерти коментират споразумението, като отбелязват приликата му със сюжета на филма "Военни игри" от 1983 година, в който игрова ситуация едва не доведе до реален международен конфликт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА