28 Януари, 2015 12:55, обновена 28 Януари, 2015 12:58 4 110 3

Електрическа амфибия за $6300

  • h2o technologies-
  • salamander-
  • амфибия-
  • електромобил

Филипинската компания H2O Technologies обяви, че пуска в серийно производство моторна рикша, която се движи не само по суша, а и по вода. Salamander може да се поръча както с двигател с вътрешно горене, така и с електромотор.



Каросерията на филипинската амфибия е изработена изцяло от фибростъкло. Купувачите на триколката ще имат избор от 5-киловатов електрически двигател или бензинов агрегат с обем 250 куб. см. Salamander превозва до шестима души, но при движение по вода на борда не бива да има повече от четирима човека.



Според H2O Technologies моторикшата ще бъде незаменима в качеството на такси за превоз на туристи от един остров на друг. Освен това Salamander ще върши чудна работа на местните жители при нередките наводнения в района.



Първата партида Salamander-и трябва да бъде готова през идните месеци. От H2O Technologies са определили крайната цена на 280 000 филипински песо (около $6 300).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БТР

    0 0 Отговор
    За 6300 долара аз мога само да Ви повозя.
  • 2 Бате Цецо

    0 0 Отговор
    Идеята е добра, но не ми изглежда много стабилно.
  • 3 незнайко

    0 0 Отговор
    Даже филипинците са по напред от нас. Ние не произваждаме нищо измислено от нас. Даже едните електрокари които произвеждахме не ги доразвихме. Пълна трагедия.