Last news in Fakti

2 Февруари, 2015 18:15 2 697 2

Видеонаблюдение в магазина през смартфон или таблет

  • иец-
  • наблюдение-
  • смартфон

Съхраняването на данните в облак ще расте постоянно през цялата 2015 г., твърдят фирмите от бранша, които ще участват на SecurityExpo

Видеонаблюдение в магазина през смартфон или таблет - 1

Съхранението на данни в облак ще расте постоянно през цялата 2015 г. Това е общото мнение на международния бизнес. Част от новите технологии в сферата на сигурността и видео наблюдението ще бъдат част от специализираната международна изложба SecurityExpo, която ще се проведе за 22-и път между 25 и 28 март.

Запазването на информацията в облак може да е полезно за обществени сгради, в които сървъри се наемат споделено с други клиенти или в частна обстановка, където данните се съхраняват в изолация. Изчисляването в облак носи три предимства на вашата мрежа: съкращения, мащаб и пренасочване на капиталовите разходи (CAPEX) към оперативни разходи (OPEX).

В зависимост от това дали облакът се хоства или управлява вътрешно, може да се възползвате и от удобството на отпадането на рутинни поддръжки като ъпгрейди, ъпдейти и пачове от външни лица.

Фирмите искат да вземат решения в реално време

Фирмите все повече искат да вземат решения в реално време. 68% от търговците на дребно желаят да използват мобилно устройство, например смартфон или таблет, за да получат достъп до видеонаблюдението в магазина. Това е техника, която може да стане интересна и за търговците у нас, но трябва да стане по-популярна и по-достъпна, за което се борят и организаторите от Интер Експо Център.

Мнозинството от британските търговци на дребно или 82% са пожелали да гледат дистанционно видеозаписите от магазините. Това показва проучване на Центъра за проучване на търговията на дребно (CRR) в сътрудничество с AxisCommunications сред близо 300 британски търговци на дребно, обхващащи повече от 20 000 магазина. Въпросът е как търговците искат да получават достъп до записите от вътрешното магазинно наблюдение и дали достъпът от мобилно устройство ще им бъде от помощ.

Да засечете регистрационните номера на автомобили със скорост до 24 мили в час

Обемът на информацията не е свързан само с определен брой камери, от които тя се подава до хранилището, но и с качеството на картината (HD) и бързината на кадрите. Така, един и същ обем информация може да бъде подадена от една камера (с висока резолюция, например) и от три камери (от старо поколение). Затова, при записването, складирането и анализа на информацията е удачно да има повече памет.

Например допълнителната компютърна мощност може да се използва за съхраняване на половин милион табели с номера на коли и за засичане на регистрационните номера на автомобили, преминаващи със скорост до 24 мили в час.

VSaaS или видеонаблюдението и анализа в облак предлага допълнителни възможности, което е особено ценно, твърдят организаторите на специализираната изложба от Интер Експо Център. Така например, може да ползвате висококвалифициран специалист по сигурност или пък отдалечени услуги за мониторинг чрез `облака`.

Повече за най-новите технологии в системите за сигурност и безопасност, които ще бъдат показани в Интер Експо Център може да научите на http://securityexpo.bg/bg.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Полека лека "МАТРИЦАТА" става действителност.
  • 2 qwerty

    0 0 Отговор
    доживяхме до 2015г за да разберем, че ай-пи камерите могат да бъдат вързани към мобилни устройства.
    ликуй народе!!!!