Last news in Fakti

17 Март, 2015 09:04, обновена 17 Март, 2015 09:06 6 090 2

BMW патентова W-образен двигател

  • bmw-
  • w-образен двигател-
  • патент

Правният отдел на BMW е подал патентна заявка в Световната организация за интелектуална собственост за мотор с вътрешно горене с доста необичайна конструкция. Документите описват два варианта на трицилиндров агрегат с W-образна архитектура.

Първата версия прилича на традиционна конфигурация с три цилиндъра в един ред. Мотовилката на всяко бутало е захваната за собствена гърбица на коляновия вал, но самите цилиндри са разположени под ъгъл спрямо него.



Вторият вариант на новия двигател има по-екзотично устройство. Буталата на двата крайни цилиндъра са захванати за една гърбица на коляновия вал, както при V-образните мотори, а "средният" е прикрепен към отделна гърбица под ъгъл от около 90°.



BMW най-вероятно планира да замени с новия W-образен агрегат класическия си двуцилиндров боксер. Опозитните двигатели са запазена марка на баварските мотоциклети от десетилетия.

 


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    1 0 Отговор
    Нищо ново под слънцето. Вмасто 2 цилиндъра V образно слагат трети. Два срещу един пак V образно.
  • 2 Bmw fan

    0 0 Отговор
    Никой не е казал че е ново под слънцето искат си патент "Правният отдел на BMW е подал патентна заявка в Световната организация за интелектуална собственост за мотор с вътрешно горене с доста необичайна конструкция. Документите описват два варианта на трицилиндров агрегат с W-образна архитектура."