Last news in Fakti

12 Май, 2015 14:03 2 745 2

Toyota и Mazda ще обменят технологии

  • toyota-
  • mazda-
  • горивни клетки-
  • skyactiv

Японските компании Toyota и Mazda планират да разширят сътрудничеството си в нови сфери, съобщава деловият ежедневник Nikkei. В момента Mazda монтира електромеханични вариаторни трансмисии от Prius на седана си Axela Hybrid, а в замяна в ще скоро време ще започне сглобяването на Toyota Yaris и Scion iA в завода си в Мексико. Следващият етап в партньорството между двата производителя предвижда споделяне на технологията Skyactiv и горивните клетки.



Инженерите на Mazda отдавна разработват водородни силови установки, но успехът на Toyota Mirai явно ги е накарал да се замислят дали се налага да "преоткриват топлата вода". В Toyota пък имат интерес към двигателите с променлива степен на сгъстяване от семейството Skyactiv.



От двете компании засега предпочитат да се въздържат от коментари по темата. Според запознати обаче съвсем не е изключено в скоро време да се появи Mazda CX-5 с електрохимически генератор, бутилки за водород и електромотор, а нехибридните леки коли на Toyota да се сдобият с двигатели Skyactiv.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хахаха

    0 0 Отговор
    а ВАГ правят мотори с 1.0 л. обем-:))))))))
    Само така, джапанки - във вас ми е надеждата!
  • 2 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор
    СМЕШНИЦИ
    НЕ СТАВАТ ЗА СЕКС ХА ХА ХА