8 Юли, 2015 14:00 4 561 2

Honda пуска електрически мотоциклети

  • honda-
  • електрически мотоциклет-
  • ev-neo-
  • rc-e

До две години Honda ще започне серийно производство на екологично чисти, но бързи мотоциклети, разделени в две семейства - "народни" с достъпна цена и истински супербайкове, съобщават от компанията в годишния си екологичен доклад. Японският производител има богат опит в разработката на мотори на ток, но признава, че до този момент инженерите му не са успявали да създадат икономически рентабилен продукт.

Още през 1994 г. Honda пусна дребна серия електрически скутери за нуждите на общинските власти в Страната на изгряващото слънце. Идеята за цяла гама от мотоциклети на ток обаче е изоставена за почти две десетилетия. Възродена е чак през 2012-а с появата на EV-Neo, последван от RC-E (на снимката). Специалната серия Shinden, разработена съвместно с Mugen, така и не стига до пазара. Тези електрически супербайкове се състезават в клас Zero в легендарното състезание на о-в Ман.

Новообявената стратегия на Honda предвижда лансирането на наистина масови продукти. В доклада на компанията се говори за "електрически мотоциклети, отговарящи на местните изисквания на пазарите на развиващите се страни (напр. Китай)". Предвижда се и предлагане на лизинг в Япония, но за съжаление Европа и Северна Америка дори не са споменати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Красо Зелето

    0 0 Отговор
    УЖАС! Страх ни е, да не ни удари тока, оти не можем да му го върнем, но сега по-голям страх е, да не ни връхлети електрическа пистарка. Тия ще почнат да се движат по-бързо и от тока, а и в същото време и толкова безшумни.
  • 2 ВАГенист

    0 0 Отговор
    Това е нищо!СОЦваген ще пускат кола на въглища!