13 Септември, 2011 13:43 935 0

HTC ще разработва собствена операционна система

  • htc-
  • операционна система

Ръководството на HTC разглежда възможността за разработка и пускане на собствена операционна система, предназначена за мобилни устройства. Шефовете на тайванската компания са на мнение, че марката вече е достатъчно популярна и спокойно могат да преминат от Windows Phone 7 и Google Android на своя ОС.

Това заяви лично шефката на корпорацията Шен Ванг, като добави още, че решението за тази сериозна стъпка е почти узряло. На този етап дори не се обсъжда партньорство с друга компания. Според експерти обаче HTC няма да разработва новата операционна система от нулата.

По-вероятно е да бъде прибегнато до покупката на готов вариант. Носят се слуховете, че това ще е системата webOS, която в момента е собственост на HP. От друга страна представители на HP наскоро обявиха, че webOS ще остане под техен контрол.

С доразработката на webOS ще се заеме подразделението Office of Strategy & Technology, а компанията ще продаде само отдела Personal System Group, но без операционната система.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА