Last news in Fakti

14 Септември, 2011 13:49 2 508 6

Представиха най-необичайния Windows

  • windows 8-
  • microsoft-
  • samsung

 

Президентът на Windows и Windows Live Стивън Синофски представи в Сан Франциско новата операционна система Windows 8. Най-важната част от речта на Синофски бе, че новата ОС на компанията е създадена основно за използването на таблети, но ще може да се "качва" и на обикновени персонални компютри.
 
Една от главните особености на Windows 8 времето за зареждане от 8 до 10 секунди. За целта след включване на компютъра системата съхранява своята сесия на твърдия диск. Още нещо интересно за Windows 8 е, че системата използва и доста по-малко оперативна памет.
 
Ако за  Windows 7 са нужни 404 Мб, то за осмото поколение операционната система на Microsoft са необходими само 281 Мб. Освободената по този начин памет ще се използва за по-добро програмно обезпечение и работа с различни приложения.
 
Заедно с Windows 8 беше демонстриран и прототип на новия таблет на Microsoft, който по предварителни данни ще се произвежда от корейската компания Samsung. Таблетът е създаден специално за операционната система Windows 8, а от компанията се надяват той да стане пряк конкурент на iPad.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вихрен Ганев

    1 0 Отговор
    Windows 7 - 404MB друг път. След един месец ползване не пада под 800... Пуснеш ли skype и winamp винаги е над 1GB..
  • 2 Стоян Кънчев

    0 0 Отговор
    Добре е,че бяха посочени няколко качества на новата ОС,но защо го има и това"но" за останалите(голямото мнозинство)нормални компютри и лаптопи.По-добра ли ще е наистина "Windows-8" от предшестващата я седмица,или "Седмицата" ще си остане лидера на MS (макар,че някои все още предпочитат ХР Proffesional).
  • 3 СТОЯН ДИМИТРОВ

    0 0 Отговор
    В момента 1.24гб а само чета статията.Това не е проблем за новите компютри.Колко време ще мине докато стане съвместим с програмите.Сега на 7 сме още със сервиз пак 1....
  • 4 станислав стоянов

    0 0 Отговор
  • 5 Момчил Родопски

    2 0 Отговор
    Що плочки, да му турят направо тоалетна чиния, отдалече да му личи какво е...
  • 6 Момчил Родопски

    0 0 Отговор
    Добре, че ще се запази и стария интерфейс. Новия за таблети става, но на десктоп-компютър съм свикнал с класическите "прозорци".