Last news in Fakti

20 Август, 2015 14:54 6 187 2

Грешка удължи живота на йон-литиевите батерии

  • йон-литиеви батерии-
  • живот-
  • аноди
Учени от китайския университет Синхуа в Пекин и от Масачузетския технологичен институт проведоха доста дълга съвместна работа с идеята да увеличат живота на йон-литиевите батерии. Резултатът от тази работа е положителен, но той се случва заради проявена небрежност.
 
Една от партидите аноди по случайност е оставена под химическа реакция няколко часа повече от предписаното и в резултат на тази грешка се оказва, че животът на батериите с тези аноди е четири пъти по-голям. Известно е, че деградирането на анодния материал се явява главна причина за съкращаването на срока на служба на една йон-литиева батерия.
 
След грешката учените не са смятали да използват въпросните аноди, но незнайно по каква причина са решили да експериментират и с тях. Оказало се, че именно по този начин анодите се сдобиват с доста повече и по-твърди наночастици.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димитър

    0 0 Отговор
    https://en.wikipedia.org/wiki/Lithium-ion_battery

    освен "Йон-литиевите" да са някакви нови батерии...
  • 2 Бенковски

    0 0 Отговор
    За благозвучност ,на български е сменено местото на думите.Толкоз ли си прост или просто се чудиш кво да правиш и си чешеш пръстите на клавиатурата?